Radojičić: Uz Vinču u razmatranju još pet lokacija za izgradnju deponija 1Deponija Vinča Foto: FoNet/ Zoran Mrđa (arhiva)

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je danas da se dugogodišnji problem sa divljim deponijama može rešiti samo sistemski i da se razmišlja o pet novih lokacija, uz postojeću u Vinči.

Radojičić je za RTS rekao da je od pet lokacija za deponije o kojima se razmišlja, jedna u Ostružnici, a druga „negde između Zemuna i Novog Beograda“.

Napomenuo je da u ovom trenutku sav otpad odlazi u Vinču, te dodao da je „cilj da se najmanje 40 odsto tog otpada reciklira i dalje upotrebljava“.

Rekao je i da je „napravljen akcioni plan do 2030. godine“, koji kako je naveo, podrazumeva korake kako da se problem sa divljim deponijama reši.

„Imamo veliki broj divljih deponija, ne samo građevinskog otpada već i komunalnog i jednostavno taj problem jeste dugogodišnji, ali jedino sistemski može da se reši“, rekao je on.

Upitan o izgradnji dečje klinike Tiršova 2, on je izrazio zadovoljstvo urađenim, te ocenio da bi kompletno mogla da bude završena 2024. godine.

„U ovom trenutku se radi temeljna jama…, a u narednim mesecima će biti raspisan tender za izvođače radova“, rekao je on.

Upitan da li ima nameru da se i dalje bavi politikom, jer je pri kraju mandata gradonačelnika, odgovorio je potvrdno.

„Mislim da se bavim medicinom, jer dok mi je mirna ruka mogu da operišem…, a mislim i da se bavim politikom“, rekao je on.

Radojičića je za gradonačelnika bila predložila Srpska napredna stranka, koje je za tu funkciju na narednim izborima kandidovala Aleksandra Šapića.

Upitan da li se pokajao što je iz sveta medicine ušao u politiku, Radojičić je odgovorio da nije i da je za njega bila velika čast da bude gradonačelnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari