Fondacija princeze Katarine Karađorđević i Dobrotvorni fond Katarina Rebrača u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, Sekretarijatom za zdravstvo grada i šoping centrom Ušće, pokrenuli su mesec Ružičaste vrpce u ovom tržnom centru.

 Otvoren je i štand na kojem će posetioci moći da se informišu o prevenciji protiv raka dojke. Takođe, na štandu su predstavljeni posebni proizvodi, specijalno dizajnirani za potrebe ove kampanje, koji će se naći u prodaji početkom oktobra.

Na ceremoniji otvaranja, goste su pozdravili prestolonaslednik Aleksandar II, princeza Katarina, državni sekretar za zdravstvo Nevena Karanović, gradski sekretar za zdravstvo Dragana Jovanović i direktorka marketinga TC Ušće Smiljka Dokić Jeremić.

Tom prilikom istaknuto je da se svake godine u Srbiji registruje 4000 novoobolelih žena od raka dojke, što predstavlja više od četvrtine svih malignih bolesti žena, kao i da statistike pokazuju da svaka dvanaesta žena u Srbiji oboli od ove zloćudne bolesti.

– Zdravim stilom života i otklanjanjem faktora rizika, možemo smanjiti mogućnost od obolevanja od karcinoma dojke. Ova bolest izlečiva je u 90 odsto slučajeva ukoliko se rano otkrije – rekla je Nevena Karanović, i istakla da akcije ovog tipa dovode do podizanja svesti i edukacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari