Raskinut ugovor sa Kentkartom 1Foto: Beta/Milan Timotić

Skupština grada Beograda saglasila se sa konačnim nacrtom sporazumnog raskida ugovora o javno-privatnom partnerstvu između Sekretarijata za javni prevoz i konzorcijuma Kentkart, javio je portal Beoinfo.

Taj ugovor se odnosio na partnerstvo u obavljanju delatnosti eksploatacije i održavanja sistema za naplatu karata, kao i na upravljanje vozilima u javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu.

Raskidom nijedna od ugovornih strana neće trpeti štetu, stoga jedna od druge ne potražuju nikakvu naknadu.

Grad Beograd osnovao je Javno komunalno preduzeće „Naplata prevozne usluge Beograd“, pa će taj posao biti poveren njemu kao delatnost koja je od opšteg interesa za Grad Beograd.

Gradski menadžer Miroslav Čučković ocenio je da je to istorijska odluka, jer znači da će naplata karata preći u državne ruke.

Na sednici Skupštine grada donet je i Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2023. godinu.

Kako je istakao član Gradskog veća Igor Mušić, ta tema je od izuzetnog značaja za Grad Beograd.

„Osamnaest institucija, ustanova i strukovnih udruženja učestvovalo je u kreiranju ovog dokumenta, te nije reč o političkom dokumentu već je to precizna analiza ekonomskog stanja grada i onoga što možemo da uradimo kako bi se stanje u ovoj oblasti poboljšalo“, kazao je Mušić.

Prema njegovim rečima, akcioni plan sadrži u sebi, između ostalog, ideje za poboljšanje uslova tržišta rada, savetovanje o planiranju karijere, povećanje kompetativnosti radne snage, podsticaj zapošljavanja, pomoć mikro i malom biznisu i drugo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari