Samofalov (SDS): Za zidanje na Vračaru dovoljno da imate veze sa SNS 1foto FoNet Zoran Mrđa

Predsednik odborničke grupe „Oslobodimo Vračar“ Konstantin Samofalov ocenio je danas da urušavanje stambene zgrade u Vidovdanskoj ulici u toj beogradskoj opštini „pokazuje da je dovoljno da imate veze i kontakte sa vladajućom strankom da biste mogli da zidate na Vračaru“.

On je na 18. protestu ispred prostorija gradske opštine Vračar naveo da je taj slučaj „paradigmatičan primer investitorskog nemara i neznanja“.

Samofalov, koji je i generalni sekretar Socijaldemokratske stranke (SDS), predao je na pisarnici opštine odborničko pitanje sa zahtevom da se od policije zatraži izveštaj o navodnom urušavanju još jednog gradilišta u Južnom bulevaru 94.

„Uvidom u APR pretragu došlo se do saznanja da je izvođač radova na gradilištu firma iz Tutina ‘ESB Pellets’ registrovana za proizvodnju stvari od drveta, plute, slame i pruća. Postavlja se pitanje kako je moguće da u slučaju Vidovdanske ulice, a i sada Južnog bulevara, izvođač radova ne bude registrovan za obavljanje građevinske delatnosti“, naveo je Samofalov a prenela SDS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari