Saobraćaj na autoputu u smeru ka Zagrebu biće u prekidu od 11. do 15. marta, brojne izmene na linijama gradskog prevoza 1Foto: Shuttestock / Kzenon

Zbog radova na redovnom održavanju autoputa za Zagreb, na delu od zone raskrsnice sa Ulicom dr Žorža Matea do zone raskrsnice sa Ulicom partizanske avijacije, od 11. do 15. marta doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Ulica se u potpunosti zatvara za saobraćaj tokom izvođenja radova. Vozila javnog prevoza saobraćaće u ovom periodu na sledeći način:

– u smeru prema Bežanijskoj kosi, vozila sa linija 74, 75, 76, 612 i 708, kao i noćne linije 75N će se od raskrsnice ulica Tošin bunar i Dr Žorža Matea kretati sledećom trasom: Tošin bunar – ulazna rampa na Bulevar Arsenija Čarnojevića (smer prema Šidu) – Bulevar Arsenija Čarnojevića (smer prema Šidu) – isključenje sa Bulevara Arsenija Čarnojevića u zoni skretanja za Bežanijsku kosu – Ulica partizanske avijacije i dalje redovnim trasama;

– u smeru prema gradu, vozila sa linija 74, 75, 612 i 708, kao i noćne linije 75N će se kretati sledećom trasom: Partizanske avijacije – isključenje za Bulevar Arsenija Čarnojevića (smer prema Nišu) u zoni TC „Okov” – Bulevar Arsenija Čarnojevića (smer prema Nišu) – isključenje sa Bulevara Arsenija Čarnojevića u zoni skretanja za Tošin bunar – Tošin bunar i dalje redovnim trasama;

– u smeru prema gradu, vozila sa linije 76 će se kretati sledećom trasom: Bežanijska kosa – Dr Žorža Matea – Tošin bunar – ulazna rampa na Bulevar Arsenija Čarnojevića (smer prema Šidu) – Bulevar Arsenija Čarnojevića (smer prema Šidu) – isključenje sa Bulevara Arsenija Čarnojevića u zoni skretanja za Bežanijsku kosu – Partizanske avijacije – Auto-put za Zagreb (ulica pored TC „Okov”) i dalje redovnom trasom do Ulice Marka Čelebonovića – Ulica Marka Čelebonovića – Partizanske avijacije – isključenje za Bulevar Arsenija Čarnojevića (smer prema Nišu) u zoni TC „Okov” – Bulevar Arsenija Čarnojevića (smer prema Nišu) – isključenje sa Bulevara Arsenija Čarnojevića u zoni skretanja za Tošin bunar – Tošin bunar i dalje redovnom trasom.

Na izmenjenom delu trasa vozila će koristiti sva postojeća stajališta.

Promena trasa linija 58, 88 i 512 zbog hitnih radova u Vodovodskoj ulici

Zbog hitnih radova koje izvode ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Beogradski vodovod i kanalizacija” i zatvaranja Vodovodske ulice u visini kućnog broja 125, u subotu, 11. marta doći će do izmene trasa linija 58, 88 i 512, saopštavaju iz Sekretarijata za javni prevoz.

Vozila sa ovih linija saobraćaće od 8 do 20 časova preko Požeške ulice, Endija Vorhola, Milorada Jovanovića, Vodovodske i dalje redovnim trasama.

Zbog radova u Gandijevoj promenjena trasa linije 82

Zbog izvođenja druge faze radova na otklanjanju kvara na kanalizacionoj mreži u zoni raskrsnice Vojvođanske i Gandijeve ulice, od 12. marta do 2. aprila doći će do promena u radu linije javnog prevoza 82, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Radovi se izvode u desnoj kolovoznoj traci Gandijeve ulice, neposredno ispred zone same raskrsnice, u smeru ka Ulici Jurija Gagarina. Predmetni radovi podrazumevaju potpuno zatvaranje Gandijeve ulice u ovoj zoni, zbog čega će vozila sa linije 82 u smeru ka Bloku 44 i dalje saobraćati ulicama: Gandijevom, Pere Segedinca, Mustafe Golubića, Vojvođanskom, Gandijevom i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom.

Vozila sa linija 45, 71, 601, 601N i 603N se vraćaju na svoje redovne trase, navodi se u saopštenju.

Linija 602 saobraća izmenjenom trasom

Tokom izvođenja radova na izgradnji deonice dodatka auto-puta E763, od Surčina do Novog Beograda, od 12. do 31. marta doći će do promene u radu linije javnog prevoza 602, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Radovi se izvode na kolovozu u Vinogradskoj ulici, na delu od kružnog toka Vinogradske, Vojvođanske, Surčinske i Ulice dr Ivana Ribara do Vojvođanske u zoni stajališta „Silosi”. Tokom izvođenja radova u ovoj fazi doći će do potpunog zatvaranja za saobraćaj predmetne deonice, zbog čega će vozila sa linije 602 u oba smera saobraćati trasom: Vojvođanska – kružni tok – Surčinska – Vojvođanska u Surčinu do terminusa SRC „Surčin”.

Privremeno se izmešta stajalište „Blok 61” za linije 45, 604, 605 i 610, gledano u smeru ka Bloku 45, na lokaciju koja se nalazi stotinak metara dalje u istom smeru.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari