Šapić: Biće izgrađena 102 objekta za beogradske "lične" 1foto FoNet/Ana Paunković

Do kraja godine biće izgrađen najveći broj, od predviđena 102 objekta u glavnom gradu, u kojima će biti smešteni beogradski „lični“, „beli“, odnosno pripadnici bivše gradske komunalne milicije, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Šapić je za televiziju B92 rekao i da će pripadnicima regularne policije biti ponuđeno da koriste objekte zajedno sa beogradskim „ličnim“ kao zajedničku stanicu, što će, prema njegovim rečima, povećati osećaj bezbednosti kod građana.

Kazao je da grad stalno raspisuje konkurs za „beogradske lične“, kojih treba da bude više od 1.000.

Gradonačelnik je rekao da „oni nemaju oružje, ali imaju sprej, imaju lisice, i mogu da reaguju“.

Dodao je da se zalaže da se „javno definiše bezbedna zona“ oko škola, vrtića i parkova, i da svaka vrsta krivičnog dela, od dilovanja droge, nošenja oružja, tuča ili vršnjačkog nasilja, „bude posebno tretirana u tim zonama“.

On je rekao da će zvanično tražiti da se omogući da počinioci krivičnih dela u tim posebnim zonama budu kažnjavani drastičnije nego što to sada zakon propisuje.

Povodom prozivki u medijima da se nije pojavio na mestu ubistva radnika obezbeđenja i osam učenika u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru, koje je počinio njihov školski drug, Šapić je rekao da je bio na licu mesta da zapali sveću i oda poštu.

„Naravno da sam bio, imam i dokaz da sam bio“, rekao je Šapić.

„Kao što nisam obavešavao javnost da sam bio na tim mestima, javnost nije znala da smo istog dana kontaktirali porodice, da ćemo sve troškove platiti“, kazao je Šapić koji je dodao da nije bio na licu mesta u prvim danima tragedije, koja se dogodila 3. maja, jer je bio u inostranstvu sa ženom i decom koji tamo žive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari