Šapić: Sledeće godine počeće rekonstrukcija bazena na Banjici 1Foto: Beoinfo

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić najavio je prilikom današnjeg obilaska Sportskog centra „Voždovac“ da će sledeće godine početi rekonstrukcija bazena na Banjici, kao i samog Sportskog centra, te da će Grad preuzeti upravljanje nad tim objektom, javlja Beoinfo.

„Problem u vezi sa ovim objektom mora sistemski da se rešava, odnosno da u potpunosti pređe pod upravu Grada Beograda. U tom slučaju imao bi isti status kao SC ’11. april, SC ‘Milan Gale Muškatirović’ ili SC ‘Tašmajdan'“, rekao je Šapić.

Prema njegovim rečima, opštine jednostavno nemaju kapacitet za upravljanje bazenima, jer su svi bazeni neprofitabilni.

„Najhitnije ćemo uraditi projekat rekonstrukcije i sanacije objekta u kojem se bazen nalazi, jer ne smemo da dozvolimo da zatvoreni bazen SC ‘Voždovac’ ne radi duže vreme“, kazao je Šapić.

Kako je naglasio, Grad je pokušao da „zbrine“ svu decu na drugim gradskim bazenima, a od ponedeljka će pustiti u rad srednji bazen SC „Voždovac“.

„Uopšteno govoreći, Beograd ima problem sa bazenima i zbog toga nam je cilj da u narednom periodu rekonstruišemo i povećamo kapacitet ’11 aprila’, koji pokriva opštine Surčin, Novi Beograd, Zemun, pa čak i Čukaricu zbog Mosta na Adi“, napomenuo je Šapić.

Najavio je izgradnju novih bazena u Borči, Mladenovcu, Grockoj i Barajevu, Altini.

„Uglavnom je reč o bazenima u prigradskim opštinama. Neki od njih će biti zatvoreni, neki otvoreni, ali uz mogućnost postavke balona zimi“, precizirao je Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari