Šapić: Uskoro Plan stabilizacije grada, Beograd će se prilagoditi novonastaloj energetskoj i ekonomskoj krizi 1foto FoNet/SNS

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da će Grad Beograd do kraja avgusta uraditi pregled stanja i izaći sa Planom stabilizacije grada, kako bi Beograđani spremno dočekali predstojeću zimu, javlja Beoinfo.

On je gostujući na TV Hepi istakao da će se najavljeni Plan stabilizacije naći pred odbornicima Skupštine grada krajem avgusta ili početkom septembra, sa ciljem da se glavni grad Srbije prilagodi novonastaloj energetskoj i ekonomskoj krizi u svetu.

„Obilazimo gradske i prigradske opštine, gradska javna preduzeća i sekretarijate kako bi se prilagodili novonastalim okolnostima na koje niko nije mogao da računa, pogotovo kada je rađen budžet na kraju prošle godine“, rekao je Šapić.

Prema njegovim rečima, svet se promenio od kada je počeo sukob u Ukrajini, dok sada sve državne institucije, uključujući i Grad Beograd gledaju kako da se adapritaraju novonastaloj situaciji, sve u cilju da građani osete što manje posledice energetske i ekonomske krize u svetu.

Najvažnije je, kako kaže, da Grad Beograd dočeka spremno predstojeću jesen i zimu.

„Pratićemo stanje u Evropi i svetu, te u skladu s tim pokušamo da prilagodimo čitav gradski sistem i stavimo ga u službu građana“, poručio je Šapić.

On je naglasio da će se sa svim dobrim projektima nastaviti i ubrzati njihova realizacija, ali da će se izvući pouke iz svega onoga što nije bilo dobro te podsetio da je odlučio da se uhvati u koštac sa ključnim problemima u Gradu kao što je javni prevoz koji je decenijski problem koji niko nije želeo da rešava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.