Direkcija za javni prevoz je i ove godine uspostavila sezonsku liniju od Voždovca do vrha Avale, a sutra će početi sa radom privremene minibus linije za stanovnike naselja Glumčevo brdo i Nenadovac kao i Železnika. Trase linija 49 i 521 se delimično menjaju, a na prigradskim linijama 465 za Sopot i 451 za Stojnik uvode se dodatni polasci.


Sezonska linija 400 od Voždovca do Avale počela je sa radom i saobraćaće vikendom i državnim praznicima, sa intervalom sleđenja od 40 minuta. U pravcu ka Avali, autobus ide trasom: Voždovac, Bebelova, Baštovanska, Paunova, Bulevar oslobođenja, Put za Avalu, do Avale, a dalje koristi stajališta: „Podnožje“, „Spomenik sovjetskim veteranima“, „Hotel Avala“, „TV Toranj“ i „Čarapićev brest“, dok u suprotnom smeru od Paunove ulice saobraća Crnotravskom i Save Maškovića do Voždovca.

Minibus linij 405L, počinje sutra da radi na trasi: Glumčevo brdo, Put za Glumčevo brdo (Dražanovac), Lipovački put, Branislava Jovanovića, Miodraga Vukovića, Dražanovac, Glumčevo brdo. Saobraćaće na 30 minuta radnim danima od 5 do 21 sat, subotom na 40 minuta, a nedeljom od 6 do 20 sati sa intervalom od 50 minuta. Polasci će biti usklađeni sa linijom 405 (Voždovac – Glumčevo brdo). Na zahtev opštine Čukarica uspostavljena je minibus kružna linija 522, Novi Železnik – Milorada Ćirića – Novi Železnik, a kreće se trasom: Novi Železnik, Darinke Radović, Avalska, Branka Radičevića, Petra Drapšina, Čede Zlatanovića, Milorada Ćirića, Lole Ribara, Radnih akcija, Avalska, Darinke Radović, Novi Železnik.

Trasa postojeće linije 49 (Topčider /Letnja pozornica/ – Pere Velimirovića) se od sutra delimično menja, tako što će se vozila kretati od Banovog brda, Požešom, nadvožnjakom kod Careve ćuprije, Bulevarom vojvode Mišića, Teodora Drajzera, Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića, Mihaila Avramovića, Pivljanina Baje, Milana Blagojevića Španca, Pere Velimirovića i Borskom. Od sutra će i linija 521 (Vidikovac – Bora Kečić) imati drugačiju trasu: Vidikovac, Patrijarha Joanikija, Jedanaeste krajiške divizije, petlja na Petlovom brdu, Ibarska magistrala, Kružni put, Avalska, Radnih akcija, Lole Ribara , Stevana Filipovića , Žikice Jovanovića Španca, Železnik/Taraiš/. Na prigradskoj liniji 465 Sopot – Stanojevac – Beograd (auto-putem) od sutra se uvode dva dodatna polaska iz Sopota u 6.30 i 16.05 časova odnosno dva polaska iz Beograda u 7 .50 i 17.20 časova, A linija 451 Beograd – Babe – Stojnik, dobiće dodatni polazak iz Beograda u 17.30 odnosno iz Stojnika u 19 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari