Skupština Beograda 29. aprila o planovima detaljne regulacije Voždovca i Mirijeva 1Foto: Beta/Milan Timotić

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za četvrtak, 29. april sednicu gradskog parlamenta na kojoj će se, izmedju ostalog, razmatrati izmene planova detaljne regulacije Voždovca i Mirijeva.

Planovi se odnose na šire područje uz ulicu Vojvode Stepe na Voždovcu, na deo Orlovskog naselja u Mirijevu i na kompleks „West 65“.

Kako je saopšteno, na sednici će se odlučivati i o predlogu Odluke o nefakturisanju zakupnine zakupcima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost u poslovnim prostorima nad kojima grad Beograd ima posebna svojinska ovlašćenja.

Odbornici će odlučivati i o predlogu Odluke o izmenama i dopunama Odluke o taksi u prevozu.

Jedna od tačaka o kojima će odlučivati je i Izveštaj o stepenu realizacije Programa uređivanja i dodele gradjevinskog zemljišta u 2020. godini, kao i Izveštaj o radu gradskog Pravobranilaštva grada Beograda za isti period.

Na dnevnom redu naći će se i predlog Odluke o sprovodjenju javnog konkursa za izbor direktora JKP „Infostan tehnologije“, a skraćeno će se odlučivati o razrešenjima i imenovanjima direktora i v. d. direktora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad Beograd, kao i razrešenjima i imenovanjima članova upravnih i nadzornih odbora i članova školskih odbora u jednom broju osnovnih škola na teritoriji grada.

Sednica će početi u 10 sati u centru Sava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari