Skupština Beograda: Grejanje i posle 3. maja 1Foto: FoNet/Konstantin Kamenov

Skupština Beograda usvojila je danas odluku da gradske toplane mogu da rade pre 15. oktobra i posle 3. maja, ukoliko Republički hidrometeorološki zavod najavi da će temperatura biti manja od 12 stepeni i ako su ispunjeni tehnički i tehnološki uslovi.

Odbornici su danas usvojili i izmenu Odluke o promeni oblika organizovanja Veterinarske ustanove „Veterina Beograd” u javno komunalno preduzeće, odluku o promeni osnivačkog akta GSP „Beograd”, kao i izmenu odluke o osnivanju JKP za izgradnju i obavljanje prevoza putnika metroom i za razvoj gradske železnice.

Usvojena je i odluka o osnivanju i radu službe glavnog gradskog urbaniste, koja će koordinisati rad gradskog Sekretarijata za urbanizam, Urbanističkog zavoda i Direkcije za građevinsko zemljište.

Kako je navedeno u obrazloženju odluke, služba ima zadatak da preduzima aktivnosti u cilju saradnje na pripremi programa uređivanja zemljišta, u delu koji se odnosi na donošenje planskih dokumenata i da razmatra inicijative za donošenje planskih dokumenata.

Skupština grada usvojila je danas i izmene odluke o komunalnom redu, koje predviđaju da vozači koji parkiraju automobile na šinama i pešačkim prelazima ubuduće plaćaju kaznu od 25.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari