Skupština grada Beograda danas o rebalansu budžeta 1foto FoNet/Beoinfo

Odbornici u Skupštini grada Beograda na današnjoj sednici raspravljaće o rebalansu gradskog budžeta za 2023. godinu, a predviđeno je da budžet od 205,5 milijardi dinara bude uvećan za 2,4 odsto.

Na dnevnom redu sednice, koja počinje u 10 časova, naći će se i završni račun budžeta grada za 2022. godinu, kao i izmena odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova grada i gradskih opština i određivanja prihoda koji pripadaju gradu i gradskim opštinama.

Odbornici će raspravljati i o izmenama odluke o javnom linijskom prevozu u Beogradu, o predlogu projekta javno-privatnog partnerstva za obavljanje komunalne delatnosti prigradskog i lokalnog prevoza putnika i izmeni odluke o osnivanju JKP za izgradnju i obavljanje prevoza putnika metroom i razvoj gradske železnice.

Pred odbornicima će biti i odluka o dodeli udžbenika za učenike javnih osnovnih i srednjih škola na teritoriji Beograda za školsku 2023/24. godinu, predlog odluke o pravima deteta u oblasti finansijske podrške porodici sa decom na teritoriji grada i predlog odluke o pravu na naknadu troškova boravka dece u privatnim predškolskim ustanovama.

Na dnevnom redu biće i predlog davanja saglasnosti na program poslovanja za 2023. godinu javnih preduzeća, i informacija o potrebi zaduživanja JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ uzimanjem kredita kod EBRD radi realizacije investicija vezanih za rekonstrukciju pogona za preradu vode „Jezero“ i izgradnju tri nova objekta za preradu otpadne i tehnološke vode iz proizvodnih pogona „Makiš“ i preradu mulja.

Odbornici će razmatrati i predloge izmena i dopuna planova detaljne regulacije i predloge odluka o izradi planova detaljne regulacije od značaja za razvoj grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari