Srušio se zid između dve zgrade na Slaviji, niko nije povređen 1Foto: printscreen /RTS

Deo dvorišnog zida koji razdvaja dve zgrade u Bulevaru oslobođenja na Slaviji srušio se juče nešto posle 17 sati. Zid od cigle bio je visok oko tri i po metra, nakrivljen i star, kako kažu stanari, još malo koliko i Beograd. Na svu sreću niko nije povređen.

Nas trojica počeli smo da radimo, jer je srušen zid. Nije kvalitetan, dosta je star, nema armaturu i stubova i verovatno je zato uništen“, kaže majstor Dragan Ferizaj za RTS.

Kako navodi RTS, zid star koliko i okolne zgrade. Stanari i majstori procenjuju više od osam decenija. Majstori će zbog bezbednosti srušiti preostali deo zida koji se nakrivio. Niko od stanara zgrade nije želeo pred kameru. Kažu da u delu dvorišta gde se zid srušio retko ko boravi. I komšije preko puta čule su buku kada je zid pao.

„Bilo je prilično bučno, nismo znali šta se desilo, znali smo da je nešto otpalo i da nije neka eksplozija, ali stvarno je bilo glasno. Kada smo izašli na terasu videli smo ogroman oblak valjda od šuta i prašine koji se digao i nismo znali šta je, uplašili smo se da nije zid zgrade, ali posle smo videli šta je“, navodi Svetlana Dobranić, prenosi RTS.

Da li su dobili prijavu o rušenju zida – iz Komunalne milicije još nije stigao odgovor. Stanari obe zgrade koje je zid delio saglasni su da se na istom mestu podigne novi zid o njihovom trošku. U sličnim situacijama kada primete problem, stanari su dužni da obaveste upravnika zgrade, a on obaveštava nadležne službe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari