Stipendija i Mentorski program za najbolje studente 1

Hemofarm Fondacija uručila je danas ugovore o stipendiranju najboljim studentima državnih fakulteta iz cele Srbije u prostorijama Marš open spejsa.

 Osim finansijske pomoći studenti će moći da pohađaju i “Mentorski program” Hemofarm fondacije koji će im pomoći u daljoj profesionalnoj karijeri.

Hemofarm fondacija skoro 25 godina podržava studente medicine, farmacije i tehnologije u Srbiji, i do danas je stipendirala 3.300 studenata širom zemlje rekao je generalni dorektor kompanije Hemofarm Ronald Seliger.

-Ponosni smo na studente koji su kod nas dobili stipendije, a ove godine na inicijativu Hemofarm fondacije započeli smo i “Mentorski program”. Do sad smo stipendirali 3.300 studenata za ovih 25 godina, u čemu ulogu igra kvantitet ali i kvalitet, pa smo zato i pokrenuli Mentorski program da bi pomogli studentima da započnu svoje karijere po završetku fakulteta- ističe Seliger.
Suzana Đorđević direktorka Hemofarm fondacije objašnjava da Mentorski program predstavlja rad između mentora eksperta Hemofarm kompanije i stipendista.

-Studenti putem programa mogu dobiti odgovore na najrazlčiitija pitanja koja se tiču onoga što ne može da se nauči na fakultetu. Reč je o nekom profesionalnom i životnom iskustvu koje imaju mentori koji su nekada bili stipendisti Hemofarm fondacije a danas uspešni menadžeri u okviru same kompanije. Ovo je program o uspehu koji motiviše da čak i kada nemate podršku okoline dobijete vetar u leđa- kaže Đorđevićeva.

Studenti koji su dobili stipendije zadovoljni su zbog novčane pomoći kao i prilike da steknu nova znanja i veštine kroz “Mentorski program”.

Mentorski program Hemofarm Fondacije prepoznat je i u široj društvenoj zajednioci kao projekat od značaja u segmentu obrazovanja što je potvrdila i nagrada Foruma za odgovorno poslovanje i Smart kolektiva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari