Svečano otvaranje turističke sezone u Skadarliji 11. maja 1Foto: Promo

U subotu, 11. maja, Turistička organizacija Beograda, Sacen International i Društvo Skadarlija tradicionalno obeležavaju početak nove turističke sezone u jednoj od najpoznatijih i najposećenijih beogradskih ulica, boemskoj Skadarliji.

Događaj će početi u 18 sati svečanim defileom Policijskog orkestra, nakon čega će uslediti program svečanog otvaranja na Platou ispred Skadarlisjke česme koji će voditi glumac Milan Milosavljević u ulozi Branislava Nušića.

Posetioci će imati prilike da čuju „Kodeks o ponašanju u Skadarliji“, dok će glumice Ljiljana Jakšić i Vesna Paštrović izvesti seriju muzičkih numera u pratnji Skadarlijskog orkestra.

Turistička sezona u Skadarliji će zvanično biti otvorena podizanjem Skadarlijske zastave, a čast da to učini ove godine pripala je glumcu Stefanu Buzuroviću.

Program će biti nastavljen na platou ispred Kuće Đure Jakšića gde će biti izvedena kratka predstava o tome kako se nekada živelo u Skadarliji. Igraju Milan Milosavljević i Milan Tubić u ulogama Branislava Nušića i Đure Jakšića, Bojan Hlišć kao dobošar, Ljiljana Jakšić, skadarlijka dama, i Vesna Paštrović u ulozi Žanke Stokić.

Program, koji obiluje anegdotama, pesmom i igrom, će počev od 31. maja biti besplatno igran u Skadarliji svakog petka uveče tokom juna, jula i avgusta meseca.

Nakon predstave, Umetnički centar „Talija“ će odigrati Građansko kolo, a zatim će nastupiti Trio Amarkord koji se svirati evergrin numere.

U organizaciji Sacen Internacional, na Platou isred Kuće Đure Jakšića održaće se dodela priznanja Turistički oskar „Zlatno turističko srce“ najboljima u turizmu, sa početkom u 19.45 časova, program će voditi glumica Nevena Šarčević, portparol društva Skadarlije.

Tokom cele večeri, duž čitave Skadarske ulice biće organizovani raznovrsni sadržaji. Umetnici i slikari Galerije Monmartr, Galerije Babka iz Kovačice i Škole za dizajn izložiće svoje radove, dok će se brojni izlagači, zanatlije, proizvođači suvenira i narodne radinosti predstaviti u donjem delu ulice u okviru Skadarlijskog bazara.

PROGRAM:

18.00 Defile Policijskog orkestra

Plato kod Skadarlijske česme

18.10-18.30 Kulturno umetnički program i podizanje Skadarlijske zastave.

Govoriće Miodrag Popović, direktor TOB

Plato ispred kuće Đure Jakšića

18.30-19.00 Predstava „Leto u Skadarliji“
19.00-19.10 Umetnički centar „Talija“, Građansko kolo
19.15- 19. 45 Koncert Trio Amarkord
19.45-20.00 Dodela priznanja „Zlatno turističko srce“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari