SZS: Sramotna nesposobnost gradske vlasti u Beogradu, 200 metara ulice renoviraju 20 meseci 1Simbolično otvaranje Ulice Bore STanković: Dragan Đilas i Nikola Jovanović Foto: Narodna stranka

Odbornička grupa „Savez za Srbiju“ u Skupštini Beograda ukazala je danas na sramotno sporo renoviranje ulica u glavnom gradu koje najbolje pokazuje nesposobnost gradske vlasti SNS-a.

Kako se navodi u saopštenju, šef odborničke grupe Dragan Đilas i zamenik šefa i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović simbolično su „otvorili“ ulicu Bore Stankovića kod Hrama svetog Save. Obnova 200 metara te ulice trajala je čak 20 meseci.

„Pošto su gradske vlasti više nego skromne i ne koriste mogućnost da se slikaju u svakoj situaciji, mi smo odlučili da odamo priznanje i da danas proglasimo skoro pa završetak radova na ovom ‘grandioznom građevinskom poduhvatu’“, rekao je ironično Đilas novinarima u Ulici Bore Stankovića.

Đilas je podsetio da su radovi na obnovi počeli 17. jula 2017. godine, a da je rok za završetak istekao 2018. godine.

„Ulica od 200 metara se renovira 20 meseci, što znači da se svakog dana urađeno 30 centimetara. Da se nekoliko nas skupilo sa najskromnijom opremom, brže bismo to završili. Kada se jedna ulica renovira 20 meseci, to znači da nije urađeno još pet ulica koje su mogle da budu završene za to vreme sa istim ljudima i istom opremom“, rekao je Đilas.

Jovanović je, presecajući vrpcu, ironično rekao da nije tačno da odbornička grupa „Savez za Srbiju“ ne pohvaljuje gradske vlasti.

„Pančevački most je urađen za 370 dana, Sava centar za 400 dana, Empajer stejt bilding u Njujorku za 420 dana, ali naša gradska vlast je temeljnija i mi im čestitamo. Šalu na stranu, sramotna je nesposobnost gradske vlasti“, rekao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari