SZS: Sumanuto da grad finansira koncerte podobnih folkera 1Foto: Twitter/Dveri Arhiva

Savez za Srbiju Beograd ocenio je danas kao „skandaloznu činjenicu da Grad Beograd, a u organizaciji Centra beogradskih festivala (CEBEF), finansira sa 30.000 evra večerašnji koncert pop-folk pevača Željka Samardžića, koji je komercijalnog karaktera i posetiocima se uredno naplaćuju karte“.

U saopštenju SZS Beograd se navodi da je „sumanuto i bolesno da se iz budžeta Grada finansiraju komercijalni koncerti podobnih folkera“, dok u isto vreme „za decu nisu obezbeđeni besplatni udžbenici niti obrok za vreme škole, ne grade se nove predškolske i školske ustanove, a domovi i klinike se raspadaju“.

„Poručujemo zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću i direktoru CEBEF-a Damiru Handanoviću da večerašnji koncert mogu da plate samo iz svog džepa, ne iz džepa Beograđana. Ukoliko ne postupe tako, ovu sumu će morati da refundiraju u gradski budžet – odmah po uspostavljanju pravne države“, navodi se u saopštenju SzS.

Iz SZS su zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću poručili „da sledeći put kada bude tražio dodatni novac iz republičke budžetske rezerve – treba da se obrati Željku Samardžiću“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari