Teren za boćanje na jedinoj preostaloj zelenoj površini 1

Stanovnike Bloka 21. na Novom Beogradu juče su iznenadile građevinske trake kojima su gradska preduzeća ogradila jedinu preostalu zelenu površinu u tom kraju, da bi istog dana saznali da se na tom mestu planira izgradnja terena za boćanje.

Kako su našoj redakciji javili čitaoci sa Novog Beograda, koji su poslali i fotografije, takva odluka gradske vlasti, za koju niko do tada nije čuo, razbesnela je komšije koji su, u znak protesta i neslaganja, ogradu srušili.

Kako novobeograđani javljaju, juče su se radnici JKP „Gradsko zelenilo“ ponovo pojavili kako bi nastavili radove, ali ovaj put u pratnji Komunalne policije.

Okupljeni građani su nastavili sa protestom, pa je „Zelenilo“ obustavilo radove. Kako čitaoci navode, nezadovoljni građani bili su izloženi pretnjama od strane članova Udruženja „21. blok“, za koje tvrde da su usko povezani sa vladajućom strankom.

Građani su rešeni da se i dalje okupljaju i ne dozvole da se poslednja zelena površina pretvori u teren za boćanje, posebno jer o tome niko nije konsultovao ljude koji tu žive. Odgovore na pitanja ko je i kada, i na čiji predlog odlučio da se park na ovaj način preuređuje, redakcija Danasa će pokušati da dobije od nadležnih gradskih institucija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari