Radi unapređenja ponude i uvođenja novih programa razgledanja grada, Turistička organizacija Beograda je sa GSP Beograd osmislila turu razgledanja tramvajem za vreme Univerzijade, na kojoj su gosti grada saznali nešto više o istoriji, kulturi, tradiciji i velikim manifestacijama koje se održavaju u Beogradu.

Nakon pozitivnog iskustva, Turistička organizacija Beograda nastavlja sa ovim programom razgledanja, koji će biti realizovan od februara do oktobra. Maršruta je sledeća: polazak sa okretnice kod Zoološkog vrta, zatim ulicom Tadeuša Košćuška, stajanje kod Kalemegdana, Pristanište, Karađorđevom ulicom pored Železničke stanice, Nemanjinom, Resavskom, Bulevarom kralja Aleksandra do Vukovog spomenika, ulicom Kraljice Marije, Džordža Vašingtona, Cara Dušana do „Beka“. Tramvaji će saobraćati petkom od 19 do 20 časova uz vodiča koji govori na srpskom jeziku, te od 20 časova do 21 sat uz vodiča koji se putnicima obraća na engleskom jeziku.

Subotom će tura na srpskom jeziku biti od 15 do 16 časova, a na engleskom od 16 do 17 časova. Obilazak traje sat vremena, a broj putnika ograničen je na 35. Prijavljivanje se obavlja u Turističko-informativnom centru u Knez Mihailovoj ulici 6, od 9 časova do 21 sat, svakog dana osim nedelje. Vožnja tramvajem je besplatna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari