Treći Wine garden u Botaničkoj bašti 12. i 13. juna 1Foto: Ivana Čutura

Botanička bašta „Jevremovac“ po treći put će biti domaćin najotmenije muzičko-vinske manifestacije u gradu Wine Garden, koja će biti održana 12. i 13. juna od 13 do 21 h.

Najlepša zelena oaza u centru Beograda će tokom drugog vikenda juna postati vinska bašta u kojoj posetioce očekuje dva dana uživanja u brojnim vinskim ukusima, jer se ove godine prijavio rekordan broj učesnika.

Biće predstavljeno čak 45 vinarija iz Srbije, ali i nekoliko specijalnih gostiju iz Italije, Španije, Francuske, Slovenije, Makedonije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i po prvi put u Srbiji vina iz Moldavije. Degustacije svih vina će biti besplatne, a posetioci će omiljene etikete moći i da kupe.

Wine garden nije samo vinski sajam, već manifestacija za celu porodicu, pa su organizatori pripremili i brojne druge zanimljive sadržaje.

Treći Wine garden u Botaničkoj bašti 12. i 13. juna 2
Foto: Ivana Čutura

Pored vina, domaći proizvođači sireva i raznih delikatesa će svojim gurmanlucima takođe počastiti posetioce, a u svemu će uživati i najmlađi posetioci, jer će moći da se zaslade ručno rađenim sladoledima i slatkišima, burgerima, pecivima i drugim ukusnim zalogajima.

S obzirom da se još uvek nisu stekli uslovi za održavanje koncerata, magična atmosfera Botaničke bašte će biti začinjena dobrom akustičnom muzikom na nekoliko punktova, kao i nastupima plesnih grupa.

Muzički punktovi će biti podeljeni po žanrovima tako da će se svirati džez, evergreen hitovi, strana pop i filmska muzika, najlepša dela klasične muzike, a igraće se swing i rockabilly.

Treći Wine garden u Botaničkoj bašti 12. i 13. juna 3
Foto: Ivana Čutura

Štandovi sa vinima i drugim proizvodima će biti raspoređeni na propisanoj udaljenosti kako bi izlagači i posetioci bili na bezbedni, a na velikim zelenim površinama Botaničke bašte će biti postavljeni lejzi begovi i ćebići za sedenje, čemu se posebno raduju deca.

Takođe će biti primenjene sve neophodne epidemiološke mere, što će omogućiti maksimalnu bezbednost posetilaca.

Ulaznice za ovogodišnji Wine Garden se mogu kupiti od srede 26. maja na biletarnici Botaničke bašte i preko ticket servisa Tickets.rs i Gigs Tix.

S obzirom na to da je, zbog epidemiološke situacije, izmenjena koncepcija manifestacije i cena ulaznice je korigovana na simboličnih 800 dinara.

Treći Wine garden u Botaničkoj bašti 12. i 13. juna 4
Foto: Ivana Čutura

Ulaznica podrazumeva jednokratno neograničeno vreme boravka u Botaničkoj bašti i besplatne degustacije vina i drugih proizvoda koji će se naći u ponudi.

Zbog maksimalnog ugođaja i epidemioloških mera broj karata je limitiran, a više informacija se može pronaći na sajtu www.winegarden.rs i facebook stranici winegardenbelgrade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.