Trotoari i sporedne ulice još uvek pod snegom 1Foto: Fonet

Veći deo trotoara i staza u gradu je ostao neraščišćen, iako je Zimska služba uveravala građane da spremno dočekuje velike količine snega koji je obeležio početak ove nedelje

Čini se da, posle prvog naleta padavina, njihove aktivnosti opadaju jer su snegom prekriveni čak i pločnici i ulice u samom centru grada, a žitelji manje prometnih ulica žale se na deblji sloj leda koji im se nalazi na putu.

U okviru zajedničke akcije Zimske službe Beograda angažovani su radnici svih komunalnih preduzeća da, u svom sektoru uklone sneg i obezbede građanima da nesmetano obavljaju svakodnevne aktivnosti. U zvaničnim saopštenjima gradskih službi navodi se da je 150 radnika JKP „Parking servis“ i više od 300 radnika JKP „Zelenilo Beograd“ uz pomoćnu mehanizaciju zaduženo za uklanjanje snega sa pešačkih trasa, dok je ekipama „Beograd-puta“ povereno čišćenje kolovoza. Međutim, od Grada nismo dobili odgovor koliko je ukupno ljudi zaduženo za čišćenje snega i da li su za ove potrebe angažovani dodatni radnici.

I pored zamerki i žalbi građana, nadležni objašnjavaju da komunalni sistem funkcioniše besprekorno, da se svi problemi rešavaju u rekordnom roku kao i da je najveći deo grada očišćen.
Prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića , od početka zimske sezone na ulice je bačeno oko 5.000 tona soli, kao i oko 100 tona kalcijum-hlorida, koji se koristi pri ekstremno niskim temperaturama. U zalihama grad ima oko 14.000 tona soli i oko 300 tona kalcijum-hlorida, što je dovoljno za ostatak zime.

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, prilikom gostovanja u Beogradskoj hronici, objasnio je da je, po operativnom planu, predviđeno da se ulice prvog prioriteta čiste od dva do četiri sata nakon prestanka padavina, a da je rok za čišćenje ulica drugog prioriteta i do 48 sati od prestanka padavina. S obzirom da sneg pada već dva dana sa manjim prestancima, a meteorolozi najavljuju nove padavine u narednih nekoliko dana, stanovnici sporednih ulica moraće još da čekaju dok dežurne ekipe ne prođu njihovim krajem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari