Turiste po Beogradu vode stranci bez licence

Ni posle godinu dana obraćanja nadležnima nema rešenja za probleme profesionalnih vodiča

Ostavite komentar


  1. Gospođa je u pravu.Svi ti strani vodiči morali bi da imaju domaću licencu.Drugo, jasno je da turistima prenose ko zna kakve sve ne stereotipne i (ne)dobronamerne priče.Stvarno smo sve, samo ne ozbiljna država.

    1. Ahahaha koje banana-država , ako si stranac i imaš para , u Srbiji sve može!
      Kad nas Aca Mordor dovoljno upropasti , za jedno 10 godina arapski šeici će dolaziti da pazare legalno srpske devojke i decu za svoje hareme, licitacija će se odvijati na Trgu a prenosiće RTS dok će roditelji ,ispranog mozga rijalitijima , biti srećni što su tako dobro udomili svoju decu. A i dobro je za privredu, jel.
      Nema ovde više zdrave pameti ,da su znali Habzburzi kakvi smo u miru , pustili bi nas da se samouništimo…

    2. Poštovani, od nedavno postoji mogućnost da strani državljani ali samo državljani Evropske unije i Evropskog ekonomskog prostora mogu da se prijave za našu državnu obuku za turističke vodiče, ukoliko (osim uslova za prijavu, koji važe za nas, državljane Srbije) prilože dokaz da znaju srpski jezik i imaju završenu bar gimnaziju ili srednju školu u trajanju od 4 godine. Ali i oni, ukoliko im se dokumenta prime, ako su sva ispravna, moraju da polažu jedan kvalifikavioni ispit jednog stranog jezika (koji će im kasnije biti upisan u licencu) i psiho test, i ako polože ta dva testa, mogu da krenu sa obukom, kasnije i da polažu sve ispite, kao i mi, državljani Srbije. –

    1. Kao i svugde u svetu, ako si nekad bio na izletu, na odmoru. Npr. izlet za Epidaurus, mora i lokalni vodic biti prisutan i on da prica, zato su skupi izleti.

  2. Od svih stranaca vodiča najgori su Crnogorci. Ništa ih ne razumem šta pričaju, ali znam da ne pričaju ništa dobro.

  3. Gospodo iz Danasa, Beograd nije (još uvek) jedino Srbija. Nemojte da ste tabloidni, kao oni od kojih želite da se razlikujete. Dakle ima još gradova i mesta u Srbiji gde to isto rade strani vodiči i tour leaderi.
    Raspitajte se, pozovite, pišite, objasnićemo vam kakva je situacija u Nišu, u NSadu, na Fruškoj Gori, u Subotici, na Paliću, u Kragujevcu, u Zaječaru…..itd

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.