U beogradskom naselju Žarkovo napadnut vozač "Gradske čistoće" 1Foto: Beta/Milan Timotić (arhiva)

Radnik i vozač kamiona JKP „Gradska čistoća“ napadnuti su jutros na Čukarici, pri čemu je vozač kamiona Duško Jovanović zadobio povrede udarcima u rame i butinu, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Kako se navodi, do incidenta je došlo u Trgovačkoj ulici, u naselju Žarkovo, kada se muška osoba u vidno alkoholisanom stanju izdvojila iz grupe ljudi i vrebalno napala radnika „Čistoće“ koji je praznio džambo kontejner kamionom sa bočnim utovarom.

Vozač kamiona je tada izašao iz vozila i razgovorom pokušao da smiri situaciju i tako zaštiti svog kolegu. Međutim, nepoznati napadač je pokušao da uđe u kamion „Čistoće“, ali i fizički napao vozača koji je zadobio povrede ramena i butine, ali je uspeo da pozove policiju.

Zahvaljujući brzoj reakciji pripadnika MUP-a koji su odmah izašli na teren, ovaj napad na zaposlene u „Čistoći“ je okončan. Jovanović je posle toga prevezen na Institut za ortopediju na Banjici gde su konstatovane lakše povrede.

„Napadi na zaposlene JKP „Gradska čistoća“ nažalost nisu retkost. Ogorčeni smo i oštro osuđujemo ovaj brutalan napad. Radnici „Čistoće“ časno i predano rade svoj posao, za dobrobit svih sugrađana, svakog dana u sedmici, 24 časa dnevno, u svim vremenskim uslovima. Apelujem na građane da imaju u vidu njihov trud i posvećenost, kao i značaj posla koji obavljaju za sve nas, te da se uzdrže i omoguće zaposlenima da nesmetano obavljaju svoj posao“,  rekao je direktor JKP „Gradska čistoća“ Marko Popadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari