U Hadži Melentijevoj ulici u Beogradu priprema se teren za rušenje vile, koja je deo kulturno-istorijske celine Beograda 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

U Hadži Melentijevoj ulici priprema se teren za rušenje vile na broju 72, koja je deo kulturno-istorijske celine Beograda, upozorilo je Društvo za očuvanje Neimara, naglašavajući da je tu vilu Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda vrednovao kao „objekat od posebne vrednosti“.

„Investitor je angažovao majstore koji izmeštaju instalacije za telekomunikacije i kablovsku televiziju sa skvera koji je donedavno bio javna zelena površina, a u međuvremenu postao privatna svojina investitora, i to uprkos činjenici da mu je 19. oktobra 2022. po drugi put odbačen zahtev za izdavanje građevinske dozvole“, upozorilo je u saopštenju Društvo za očuvanje Neimara.

Reporter FoNeta je na licu mesta zatekao stvari koje su iz vile iznete, a u dvorištu su skele i građevinski materijal.

Jedan od predstavnika investitora koji nije želeo da se predstavi, tvrdeći samo da on „nadležan“, rekao je reporteru FoNeta kako je sve spremno za rušenje, navodeći da se čeka dolazak mašine, ali nije precizarao vreme.

Na pitanje da li postoji dozvola za izvođenje radova, rekao je: „To je naš problem koji rešavamo, evo sve je u ovoj fascikli kod mene“.

Prema podacima e-katasra Republičkog geodetskog zavoda, parcela 3886 na adresi Hadži Milentijeva 72 površine je 642 kvadratna metra, na njoj je objekat koji zauzima prostor od 125 kvadrata, a kao privatni vlasnik sa stopostotnim udelom navedeno je preduzeće HOMES & VILLAS ONE DOO BEOGRAD (STARI GRAD).

U rubrici „način korišćenja i naziv objekta“ navodi se da je reč o porodičnoj stambenoj zgradi sa tri etaže – podzemnim delom, prizemljm i prvim spratom.

U vili se, prema javno dostupnim podacima e-katastra, nalaze dva stana – površine 113 i 34 kvadrata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari