U nedelju se završava letnja kupališna sezona na Adi 1Ada Ciganlija Foto: Bojan Cvejić

Letnja kupališna sezona na Savskom jezeru na Adi Ciganliji biće zatvorena u nedelju 9. septembra u 19 časova, spuštanjem „Plave zastave“ kao najvišeg međunarodnog priznanja za sveobuhvatni kvalitet kupališta, koja se sedmu godinu zaredom vijorila na popularnom „Beogradskom moru“.

Kako je saopšteno iz JP „Ada Ciganlija“, za 86 dana trajanja sezone, Adu Ciganliju je posetilo preko 3,5 miliona posetilaca, koji su mogli da uživaju u besplatnim sportsko – rekreativnim, kulturnim i zabavnim sadržajima. Bezbednost na kupalištu je, kao i svih prethodnih godina, bila na najvišem mogućem nivou.

„Spasilačka služba JP „Ada Ciganija“ imala je 22 uspešne intervencije bez fatalnog ishoda i još jednom pokazala da je kupalište na Savskom jezeru jedno od najbezbednijih kupališta u Evropi. Besplatnu obuku plivanja i ronjenja, koja je realizovana u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu grada Beograda, posetilo je preko 350 dece školskog i predškolskog uzrasta, koji su uz zabavu i igru naučili osnovne veštine i pravila bezbednog boravka na kupalištima“, navode iz JP „Ada Ciganlija“ i dodaju da će se i u narednom periodu truditi da sadržajno obogate Beogradsko more.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari