Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas juče su obišli naselje Kamendin u Zemun polju u kojem se gradi 80 neprofitnih stanova za socijalno ugrožene građane. Izgradnja ovih stanova počela je u maju 2009.


– Uprkos hladnom vremenu, građevinski radovi ne prestaju, pa verujemo da će ovi stanovi biti useljeni krajem maja ili početkom juna. Prošle godine već smo uselili 63 ovakva stana, a od 2003. do 2007. godine grad je izgradio 181 stan namenjen socijalno ugroženim Beograđanima – rekao je Đilas.

Socijalno ugroženi građani će u ove stanove moći da se usele krajem maja ili početkom juna. Stanove će dobiti na korišćenje u trajanju od pet godina, uz minimalnu mesečnu kiriju, a ugovor mogu da produže ukoliko nakon tog roka dokažu da se njihov status nije promenio.

U novembru prošle godine u naselju Kamendin, u okviru prve faze izgradnje socijalnih stanova, podeljeni su ključevi 63 stana. Podsećanja radi, u periodu od 2003. do 2007. Grad je u tom naselju izgradio 181 stan iz programa socijalnog stanovanja.

– Grad će vrlo brzo raspisati konkurs za izgradnju novih 1.050 neprofitnih stanova. Namera nam je da ogromnu cenu stanova koja sada važi u Beogradu smanjimo i dovedemo u normalne okvire – kazao je gradonačelnik Beograda. Prema rečima ministra Dulića, u Beogradu bi ove godine trebalo da bude izgrađeno između 5.000 i 6.000 jeftinih stanova.

Izrada projekata na Novom Beogradu

U toku je izrada glavnih projekata za izgradnju 399 stanova na Novom Beogradu, zapadno od naselja Ivan Ribar. Stanovi će biti izgrađeni u tri faze – 133 stana po svakoj fazi. Rok za izradu glavnih projekata je mart 2010.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari