U Čumićevom sokačetu sinoć je otvorena prva grafiti prodavnica „Grafiti shop“ koja će mladim umetnicima omogućiti da na jednom mestu nabave kvalitetnu opremu, ali i dobiju savet od iskusnih grafiti majstora.


„Ovo je više od prodavnice, jer se murali i grafite oslikavaju po narudžbi, a tu smo da svakog ko dođe i posavetujemo“ rekao je umetnik Lortek koji crta grafite više od 12 godina.

U Grafiti šopu može se kupiti repro materijal za izradu grafita, kao što su sprejevi, raspršivači, markeri i razna mastila. Pored opreme kupci mogu da se upoznaju sa tokovima ove umetnosti kroz časopise i knjige. „Predstavićemo publici razne grafiti scene koje postoje u svetu kao što su brazilska, evropska i američka scena, a mladi umetnici će moći da se upoznaju sa knjigama koje će analizirati istoriju grafita.“

Crtanje oko dve hiljade dinara

„Da bi se nacrtao jedan grafit potrebno je izdvojiti minimum 2.000 do 3.000 dinara, mada je najbitnije da je grafit kreativan, jer nije poenta koliko će se para uložiti, već koliko se ima ideja“ kaže Lortek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari