Vaspitačica suspendovana nakon povrede deteta u vrtiću na Zvezdari 1Ilustracija Foto: Pixabay/mac231

Sekretarijat za obrazovanje Grada Beograda saopštio je da su u slučaju povređivanja deteta u vrtiću „Oblačak” „preduzete sve potrebne mere“.

Kako navode, u objektu „Oblačak” u sastavu PU „Zvezdara” 20. aprila došlo je do povrede deteta tako što je vaspitačica spletom okolnosti, slučajno zatvorila vrata terase i tom prilikom mu povredila palac desne ruke.

„Istog trenutka detetu je ukazana prva pomoć od strane sestre na preventivno-zdravstvenoj zaštiti i pozvan Zavod za hitnu medicinsku pomoć, gde je dežurni lekar savetovao da se dete odmah u pratnji roditelja odvede na Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj. Dete je u pratnji roditelja i dve medicinske sestre PU ‘Zvezdara’ odvedeno u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj ulici a nakon pregleda procenjeno je da je neophodno da se uradi hirurška intervencija delimično posečenog dela jagodice prsta“, navodi se u saopštenju.

Istog dana je, kako dodaju, pokrenut disciplinski postupak a vaspitačica je suspendovana do njegovog okončanja.

„Tokom postupka utvrdiće se sve okolnosti i preduzeti zakonom propisane mere a biće sproveden i inspekcijski nadzor od strane gradske Prosvetne inspekcije, navodi se u saopštenju“, saopšteno je iz Sekretarijata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari