Beograđani su se izgleda umorili od prethodne Nove godine, pa će Srpska nova godina, ako je suditi po najavama, biti znatno skromnije obeležena nego ranijih godina. Reklo bi se da je pre svega rečo finansijskom „zamoru materijala“, pa su gradski ugostitelji, oni koji su rešili da proslave i novo leto po starom kalendaru, pripremili skromne programe, pa samim tim i znatno niže cene. Ugostitelji kažu da maltene pred sam doček, interesovanje nije baš naročito, što zbog besparice, što zbog činjenice da Pravoslavna nova godina pada usred radne nedelje. Ni u jednom od gradskih hotela, sem „Balkana“, neće biti organizovanog dočeka.

Grad neće organizovati koncerte na otvorenom. U Skadarliji, većina restorana organizovaće doček Pravoslavne nove godine, a goste će na samom početku večeri zagrejati kuvanom rakijom ili vinom. U „Zlatnom bokalu“ za tri hiljade dinara goste će zabavljati tamburaški orkestar Šajka, a u ponudu je uračunat i novogodišnji meni. U „Tri šešira“ za isti novac gosti će imati aperitiv dobrodošlice, koji će im konobari poslužiti na samom ulazu, a u cenu su uračunati jela sa roštilja i salate, dok će se piće naplaćivati. Nešto manje novca potrebno je u kafani „Ima dana“, gde će za 2.300 dinara posetiocima biti servirana večera uz aperitiv i kuvanu rakiju.

U restoranu „Stenka“ je za 2.500 dinara obezbeđena neograničena količina hrane i domaćeg pića, a osim tamburaša, u ponoćće nastupiti i neizbežni trubači. Restoran „Beko“ za svega hiljadu dinara nudi večeru i pića, a biće i živa svirka. U „Kovaču“ za 1.500 dinara gosti će dobiti jedno piće i večeru, a nastupaće dva benda koja će izvoditi hitove pop, rok i starogradske muzike.

Jedna od skupljih opcija je u hotelu Zira, gde će se za 50 evra slušati evergrin muzika, uz veliki izbor pića i specijaliteta nacionalne kuhinje.

Većina beogradskih klubova, koji će organizovati žurke povodom dočeka Pravoslavne nove godine, naplaćivaće ulaz. U klubu „Plastic“, u kom ulaz košta 500 dinara, di džej će puštati haus, elektro i fank muziku do ranih jutarnjih časova. I ove godine biće organizovana tradicionalna „Tuborgova“ žurka u klubu „Expo XXI“ u Novom Beogradu, a ulaz košta 1.100 dinara. Žurka pod nazivom „Nađi dečka“, biće organizovana na brodu „Povetarac“ na kojem će se ulaz plaćati 200 dinara, a piće po regularnim cenama.

Na splavu „Akapulko“ cena dočeka koštaće 1.000 dinara, dok će se piće plaćati odvojeno. Po istoj ceni, ljubitelji provoda na splavovima, Novu godinu mogu dočekati i na popularnom „Amsterdamu“ gde će nastupiti Ana eks Koktel bend. U kafiću „Vesele domaćice“ za 500 dinara po osobi za pripadnice lepšeg pola uračunate su grickalice i koktel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari