Vesić: Beograđanima čestitam slobodu, čuvajmo je ljubomorno

Ostavite komentar


  1. ,,I upravo ovde, kraj Palate Albanija zavijorila se trobojka, što je označilo kraj borbe. U tim borbama život je izgubilo 2.956 boraca naše oslobodilačke vojske i 940 pripadnika Crvene armije. Neka im je večna slava i hvala što naš grad danas živi u slobodi“- ključne reči u tekstu su upravo ove!

  2. Sve čestitke na današnji dan povodom dana oslobođenja Beograda i da nam budući dani donesu još više radosti, napretka i uspeha !

  3. Sloboda je najveća vrednost čovečanstva. Za nju se ginulo, gine se i ginuće se. Zato je zaista vredno, za nju boriti se.

  4. Ne vidim da se u tekstu spominju cetnici koji su zajedno sa Crvenom armijom oslobodili Beograd.

  5. I dan danas uzivamo slobodu zahvaljuluci svim tim ljudima koji su ulozili nad covecanske napore da se izbore i na kraju pobede okupatora ne zaleci svoje zivote i darujuci ih buducim generacijama koji su ziveli u slobodi .Veliki dan za nasu drzavu nas Beograd , i slava svima koji su dali zivot za slobodu nase zemlje i naseg naroda.Od Milosevica pa preko Demokrata kako smo padali u svemu od ekonomije do svega cak i dostojanstva nas samih , nase drustvo je prestalo da slavi i velica sve ono sto nas je uvek krasilo,.. slobodarski duh i uvek ucesce u borbi za pravdu i prave vrednosti.Naravno oni prethodni su imali druga posla kako da nas pokradu i ojade sto priznacete ne ide zajedno sa ovim vrednistima , ali konacno ova vlast ovi ljudi zajedno na celu sa nasim predsednikom Vucicem i njegovim timom ponovo pocinje da postuje i neguje sve ono sto je cisto i posteno i sto je u nasoj istoriji izdvojilo Srpski narod koji voli slobodu i postuje pravdu i prave vrednosti.

  6. Uvek smo bili u nekoj borbi, uvek smo tragali za mirom i slobodom. Konačno možemo da slavimo dane kada su nam se želje ostvarile, a samo naši preci znaju kako im je bilo u tom periodu.

  7. Sloboda dugo čekana. Prošlost je bolna, ali zato se trudimo da slavimo na dostojanstven način dan kada smo prodisali.

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.