Vesić: Nakon proširenja i modernizacije BG voza neće biti ni jedno vozilo koje je ekološki neprihvatljivo 1Foto: danubeogradu.rs

Beograd neće imati ni jedno vozilo u javnom prevozu koje će biti ekološki neprihvatljivo kad budu izgrađene dve linije metroa i nakon proširenja i modernizacije BG voza, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Кad budemo završili rekonstrukciju BG voza građani koji žive u Batajnici, Mladenovcu i Lazarevcu imaće BG voz na svakih 15 minuta u špicu, a svakih 30 minuta van špica, rekao je Vesić za TV Pink, navodeći da je delegacija Beograda razgovarala o tome u Moskvi sa predstavnicima kompanije „Sinara” i Ruske državne železnice. .

Vesić je, kako prenosi Beoinfo, precizirao da će u prvoj fazi razvoja BG voza graditi tunel i dva nova koloseka između Novog Beograda i Batajnice, jer će između Batajnice i Ovče frekvencija biti na 10 minuta u špicu i 20 minuta van špica.

“Zatim ćemo raditi kompletno novu prugu između Zemuna i tako ćemo povezati Aerodrom „Nikola Tesla” i nacionalni stadion, odnosno centar Surčina. Osim toga, radimo nedostajući depo i kupujemo 31 novu garnituru, a do nove godine i 11 garnitura”, istakao je Vesić.

On je dodao da će se u drugoj fazi povezati Surčin i Obrenovac, uradiće se nedostajuća infrastruktura između Makiša i Кaraburme i deo od centra Beograda do Novog Beograda sa Mostom preko Save, odnosno dva nova koloseka.

U trećoj fazi radiće se uglavnom dupli koloseci prema Lazarevcu i Mladenovcu.

“Кada sve bude završeno, prvi put ćemo sa povezati sve delove Beograda, odnosno prigradske opštine sa Beogradom, te će građani moći da žive u Lazarevcu, a rade u Beogradu, i obratno”, rekao je Vesić.

On je dodao da je raspisan tender za kupovinu sto novih autobusa na gas, te da će Grad u narednih šest godina svake godine kupovati po sto autobusa, a do 2028. godine grad će imati na raspolaganju 600 novih autobusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari