Vesić: Ne punite bazene i ne zalivajte bašte

Ostavite komentar


  1. Bože, bože! Kakav laž.., pardon saopštitelj neistine! Đonove ima na obrazima! Nije ni čudo što ga je predsednik AV onako okarakterisao, da ne citiram… Snabdevanje vodom je nikakvo, bar u mom naselju (opština Barajevo), nemam ni baštu, a pogotovo ne bazen. Šest dana ni kapi vode iz gradskog vodovoda! Zašto je problem priznati da situacija jeste vanredna zbog visokih temperatura, i uvesti planska isključenja: 6h sa vodom, pa 6h bez vode… To je nekada funkcionisalo. Kome je to sada neprihvatljivo i neizvodljivo? Ne razumem, zaista.

  2. A da pustimo da nam se baste OSUSE? Zato sto smo jedan od retkih velikih gradova u Evropi u kojima nije obezbedjena tehnicka voda? Pa smo krivi mi sto imamo baste i zivimo na periferiji, a nisu krivi oni sto zive u gradu pa ni ne znaju koliko vode trose jer im se odmerava odokativno?

  3. Pa dobro,što ćute institucije nadležne za proglašenje vandrednog stanja,pa gde je Ministarstvo rada da se oglasi,da primeni zakon,da se ne sme raditi na građevini od 12 do 17 časova,pa gde je sada Ministarka Zorana da kaže da su vandredne situacije prouzrokovale zakašnjenje na izvođenju radova zbog obustave rada na otvorenom,nema ničega.Samo gospodin Vesić upozorava građane da ne polivaju vodom bašte i da ne pune bazene,pa nije država Srbija Letovalište pa da daje takva upozorenja ko da je direktor Turističke organizacije,primeni zakon vrsni pravniče,to je tvoj posao u situacijama elementarne nepogode,a kada temperatura prelazi 39 stepeni to se zove vandredna situacija,dokle manipulisanja sa zakonskim okvirima i prosipanje demagoških priča od strane nadležnih funkcionera čiji je posao da štite građane u skladu sa zakonskim propisima,šta to znači da trava i cveće ne treba da rastu,da deca ne mogu da se osveže u plastičnim bazenima,da se ulice u Beogradu ne peru,da se Javni parkovi ne zalivaju,sve da se sprži zbog neznanja gradskog menađera,bolje da ćuti, čim progovori vidi se koliko je neobrazovan i bez gradskog šlifa.

  4. Ma bitno je da ste napravili fontanu a ono sto je stvarno vazno kao vodosnabdevanje ko j…. jer nije tako fensi.

  5. A kako bi bilo da se ti vajni menadzeru i tvoji satrapi pobrinete da vode bude ovoljno i u ovakvim ekstremnim klimatskim uslovima.
    To bi tek bilo odgovorno sa vase strane ali vama je marketing i jeftini politicki poeni jedini cilj, kako biste vladali do kraja nsih zivota. Uskoro ce te uvesti i ogranicenja u koriscenju vazduha zar ne. Jedino vam je vazno da vasi dzepovi budu puni.
    Uzgred sta bi sa Savamalom, kradjom penzija i plata. Kada je o penzijama rec zasto sprecavate da Ustavni sud da svoje misljenje o ustavnosti tog vaseg lopovluka, sto je uslov da penzioneri mogu da saviju tabak za Strazbur. Ishodovacete vi da Ustavni sud presudi da ste "zakonito" sproveli lopovluk ali bez obzira na to to je uslov za zalbu penzionera Strazburu, jer penzije su stecena imovina a vi ste obicne secikese. dace bog da vas oteramo na smetliste istorije ove napacene drzave koja se Srbijom zove.

  6. Molim Vas, kao dnevni list koji veoma cenim, da, pre nego što objavite nečiju izjavu(makar to bila izjava jednog od gradskih menadžera) ili informaciju, proverite istinitost iste. Ovako, objavljujući totalno neistinitu tvrdnju gosp. Vesića o višestruko uvećanoj potrošnji vode u prigradskim naseljima, učestvujete u obmanjivanju građana, naročito onih koji stanuju na teritoriji delova grada o kojima je reč. Mi najbolje znamo kolika je ovde potrošnja, tačnije nema je – jer već danima nemamo ni kap vode iz gradskog vodovoda. Nadam se da ćete ovo objaviti, jer je u interesu svih građana da znaju da je reč o obmani. Hvala unapred.

  7. Poštovani gospodine Vesiću, bio bih Vam zahvalan da dođete do moje vikendice (gde nemam ni baštu, ni bazen), i objasnite česmama kako nema restrikcija vode budući da su suve već četiri dana.

  8. E, ovako.
    Buduci da sam stanovnik jednog od podavalskih sela, mogu odgovorno da vam tvrdim, sto Velja Ilic rekao, da gradski menadzer "laze, da ne kazem sakriva istinu". Situacija u mom mestu je takva da tokom celog dana nema vode (tacnije ima, ali reci da curi na slavini bi bila previse optimisticna tvrdnja), dok kakav-takav pritisak bude tek oko ponoci. I takav rezim imamo poslednje dve nedelje. Ako se neko drzne da pozove bvk call centar, odgovor koji dobije je ponavljanje menadzerovih reci o racionalizaciji.
    Nisam u potpunosti upucen u pravnu terminologiju ovog slucaja, ali mislim da je na snazi neki vid diskriminacije i da menadzer obmanjuje javnost.

  9. Mene zanima zasto se ulice vise uopste ne peru? Svako jutro primetim otpatke, pikavce, prasinu kao nikad… Zasto je postalo normano da se ulice vise ne peru?

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.