Vesić obišao radnike "Čistoće" koji će čistiti Beograd posle dočeka 1Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je večeras i večerao sa radnicima JKP „Gradska čistoća” koji će u predstojećoj noći biti angažovani na čišćenju centralnih beogradskih ulica posle proslave dočeka Nove godine.

On je, kako je rekao, želeo ovim gestom zahvali za sve što rade za grad i da im još jednom ponovi da predstavljaju važan deo gradskog komunalnog sistema.

Vesić obišao radnike "Čistoće" koji će čistiti Beograd posle dočeka 2
Foto: Beoinfo

– Želim da skrenem pažnju javnosti da veći deo, od skoro 19 hiljada ljudi koji rade u komunalnom sistemu Beograda, večeras neće slaviti Novu godinu, već će biti na poslu. Da bi ovako veliki grad funkcionisao on mora da bude čist, mora da se obezbedi uredno vodosnabdevanje, isporuka toplotne energije, da radi gradski prevoz, da komunalni milicioneri budu na terenu te da sve komunalne službe budu na svom mestu. Oni će svi Novu godinu dočekati radno kako bi Beograd mogao da funkcioniše. Tako je svaki put kada je neki praznik, subotom, nedeljom, za njih nema odmora i zato sam večeras želeo upravo da sa njima večeram i da im pokažem koliko cenimo to što rade i koliko su značajni za grad – rekao je zamenik gradonačelnika.

On je dodao da će Grad učiniti sve i naredne godine da njihovi uslovi rada budu bolji i bezbedniji.

Vesić obišao radnike "Čistoće" koji će čistiti Beograd posle dočeka 3
Foto: Beoinfo

– Oni su ove godine već dobili povećanje plata od deset odsto, sledeće godine biće novih pet odsto, biće im isplaćen regres, solidarna pomoć, dobiće nove uniforme i trudićemo se da na svaki način obezbedimo bolje uslove rada jer to je način da im se Grad zahvali za posao koji rade za sve građane našeg grada – istakao je Vesić koji je svim radnicima komunalnog sistema grada poželeo srećne novogodišnje i božićne praznike uz puno zdravlja i sreće.

Na čišćenju ulica u predstojećoj noći biće angažovano oko 40 radnika „Gradske čistoće” i 15 vozila različite namene – autočistilica, mini i velikih smećaraca, transportnih vozila i cisterni za pranje ulica.

Sa radnicima JKP „Gradska čistoća” večeras je bio i direktor ovog gradskog komunalnog preduzeća Marko Popadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari