Vesić: Počela dezinfekcija unutarblokovskih površina u deset gradskih opština 1Ilustracija Foto: EPA-EFE/Andrzej Grygiel

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da je danas počela dezinfekcija unutarblokovskih površina u deset gradskih opština.

Kako je istakao prilikom jutrošnjeg obilaska terena, krenulo se od Novog Beograda, a tokom dana osim ove opštine, radiće se i na teritoriji Zemuna.

– Na terenu je šesnaest pikapa, koji se inače koriste za zaprašivanje komaraca. Sada umesto sredstva koje služi za tu namenu, koristi se persirćetna kiselina, koja je na bazi aktivnog kiseonika, što je i preporuka Svetske zdravstvene organizacije. Ulazimo u blokove i dezinfikujemo sve površine u blokovima. Ovo sredstvo nije opasno ni po zdravlje ljudi niti životinja – rekao je Vesić, a prenosi Sekretarijat za informisanje grada.

On je zamolio sugrađane da uklone automobile ukoliko su nepropisno parkirani u ulicama unutar blokova kako bi vozila mogla da prođu.

– Baca se dvanaest metara u širini, te se ta površina i dezinfikuje potpuno – istakao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika najavio da su sledeći na redu Stari grad, Savski venac i Vračar, tako da se očekuje da se u narednih od pet do sedam dana ovaj posao završi na teritoriji svih deset centralnih gradskih opština.

– Korišćenjem ovih kapaciteta Grad Beograd daje dodatni doprinos kako bi se obavila dezinfekcija što veće površine u gradu – naveo je Vesić.

Takođe, ulice se peru i hlorom, što obavlja „Gradska čistoća”, dodao je Vesić.

Direktor ovog javnog komunalnog preduzeća Marko Popadić naveo je tom prilikom da je pored saobraćajnica, pešačkih zona i stajališta javnog prevoza, počela dezinfekcija međublokovskih prostora. Ima dovoljan broj radnika i sve neophodne opreme, tako da će posao biti obavljan maksimalno, kao i do sada, rekao je Popadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari