Vesić: Počinje gradnja metroa u novembru, to je proces koji ne može da se zaustavi 1Foto: FoNet/Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da metro počinje da se gradi u novembru i da je to je proces koji ne može da se zaustavi.

On je za TV Pink rekao da će metro imati tri linije: od Makiša do Mirijeva, dužine 21 kilometar i isto toliko stanica, zatim od depoa na Bežaniji do Mirijeva, dužine 19,2 kilometra sa 22 stanice, sa trasom prema železničkoj metro stanici u Zemunu, a planirana treća linija metroa, koja se sada neće graditi, biće na potezu Banjica – Blok 61, dužine 22,7 kilometra sa 23 stanice.

Vesić je naveo da je prema Nacrtu plana generalne regulacije šinskih sistema predviđeno 42,6 kilometara novih tramvajskih mreža. Plan je da se produži mreža od Jurija Gagarina na Bežanijsku kosu, od Požeške prema Ceraku, kao i od Bogoslovije prema Adi Huji na levu obalu Dunava.

Grad Beograd se sprema da raspiše tender, odnosno da u narednih deset godina kupi 120 novih tramvaja, čime će biti potpuno zamenjen kompletni tramvajski vozni park, rekao je Vesić i dodao da će vrlo brzo biti raspisan i tender za kupovinu 80 trolejbusa, koje će biti kupljeni u narednih pet godina.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Vesić: Počinje gradnja metroa u novembru, to je proces koji ne može da se zaustavi”

  1. Kao i Rio Tinto To je proces gde strane firme pod plaštom investicija kupuju nacionalna dobra, koja rasprodaje šljam koji se dokopao vlasti

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.