Vesić: Proširenje BG voza u saradnji sa Rusijom, biće pet puta više polazaka 1Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da se pored izgradnje metroa radi i proširenje BG voza, koje predviđa povećanje broj polazaka sa 104 na 500 na dnevnom nivou.

Vesić je televiziji Pink rekao da će se to proširenje raditi u saradnji sa Rusijom i da će međunarodni sporazum biti dogovoren tokom predstojeće posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

„Uradićemo duple koloseke prema Lazarevcu i Mladenovcu, radićemo novu prugu prema Surčinu i Obrenovcu, tako da će svaka prigradska beogradska opština imati svoju vezu BG voza na svakih 10 do 15 minuta u špicu i na 45 minuta van špica“, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, BG voz i beogradski metro će se spajati na nekim delovima, na prvoj liniji biće četiri presedačke stanice, a na drugoj dve.

„I to zajedno sa novih 42 kilometra za tramvaje čini jednu jedinstvenu celinu kako će Beograd do 2030. godine biti potpuno saobraćajno integrisan i kako će svaki deo grada biti integrisan sa centrom i kako će vam biti skoro svejedno da li živite u Mladenovcu ili na Banovom brdu“, kazao je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari