Vesić: Srbija i Beograd nikada neće zaboraviti Blagoja Jovovića

Ostavite komentar


  1. Bravo Vesiću, ostvario si svoj život! Pokolenja će pričati o tebi!

    1. Neobrazovani covece, ogresio si se o Kavaju i on je hteo da ubije Tita. Gde je bulevar za njega.

  2. Jovović je prvo bio partizan. No, u svađi sa svojim rođakom ubio ga pa je pobegao kod četnika, da bi izbegao Preki partizanski sud. Njegov školski drug bio je sekretar u Ambasadi u Buenos Aeresu. Iako je tražio od Ambasade oružje nije ga dobio. Dao se u potragu za pištoljem koji nije u zabeležen tefteru policije, i našao ga kod sestre Milove. A Milo je bio čovek bez reči, ali se bio zakleo Jovoviću da će ovoga puta održati reč. Imajo je dobar revolver koji je ukrao od rođaka Jovovića koji je ževeo u pedrgarđu Buenos Aeresa. Dve nedlje lagao Jovoviću da će mu pomoći
    A kada je toga dana treblao da on blokira Paveljićevog talohranitelja da bi Jovoić pucao u Pavelića, Milo je pobegao sa mesta. No, kada je Jovović čuo da teloharnitelj traži dozvolu od Pavelića da se udalji što mu je odberno. A to se desilo na nekih 150 metra od kuće. Jovović se odlučio da priđe bliže Paveliću jer je pištolj sa malim dometom. Pavelić se okrenuo i bežeći mu je opsovao mu je majku komunističku. Jovović je trčeći za njim pusao pet puta a pogodia ga je sa dva metka.
    Učnio uslugu Pavećlu da požive još dve godine jer su upravo bile pristigle tri grupe profesionalaca, a nezavsne jedna od druge, sa namerom da kednampuju ili ubiju Pavelića.
    UDBA Hrvatske na čelu sa Krajačićem, bez da obavesti Tita, pripemila je i otputovala je grupa ljudi sa namerom da kidnapuju Pavelića. U isto vreme su iz Beogada pristigli i Udbaši u Buenos Aeresu, kada je Slobodana Penzić bio ministar u Srbiji, a Ranković ministar za Jugoslaviju.
    Nezavisno od obe UDBE Mosad po naredbi Vizentala organizovao otmicu.
    Sve tri grupe su bile u Boenos Aeresu dok je Blagoje Jovović pucao iz damskog, malog pitšolja i ranio Paveliča sa dva metka. Sigurno se Blagoje nadao da će mu biti oprošteno, ili da ga manje grize savest što je ubio svog rođak dok je bio u partizanima.

    1. I onda je mrmot zamotao čokoladu….
      Idi bre čoveče, nalupetao si se ovde…

  3. Da li to ovaj Krusevljanin SEBE smatra elitom, kada one koji od njega sto puta vise znaju legitimise kao „laznu elitu“? E, pa on je elita taman koliko sam ja kraljica. A cela ova odvratna prica ima samo jedan cilj. da skrene paznju sa IZBORA, odnosno onoga sto se desava na nasoj politickoj sceni.

  4. Posto u Srbiji cvetaju lale i zumbuli bas je pravo vreme za otvaranje spomen ploca.Ocigledno je da se gospodin Vesic ne bavi pravim stvarima u pravo vreme pa me je strah da mu uskoro ne bude dobro.

  5. Mislio sam da ovaj Vesic nikad nista nece pametno uraditi…ali… Mislio sam da nikad ovo necu napisati…… Bravo!!!

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.