Vesić: Trudimo se da Beograd živi ovog leta jer su Beograđanke i Beograđani to zaslužili 1Foto: STARSPORT

Pod sloganom „Beograd živi”, zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je večeras otvaranju manifestacije „Dečiji kutak”, koja će se tokom leta održavati na nekoliko lokacija u opštini Stari grad.

„Kao što vidimo Beograd živi. Ovo je samo jedna od nekoliko manifestacija koje se ovog vikenda održavaju u Beogradu, a za nas je najvažnija jer je namenjena deci“, rekao je Vesić.

Vesić je istakao da se manifestacija održava u saradnji sa Opštinom Stari grad i ustanovom kulture „Parobrod”.

„Dešavanja za decu u vidu koncerata i radionica biće organizovana svakog vikenda u Ulici cara Lazara, Parku vojvode Vuka, na Kosančićevom vencu i platou ispred paviljona Cvjeta Zuzorić“ objasnio je on.

Podsetio je da se u okviru Belef-a svakog dana organizuju različiti događaji.

„Sutra će na stadionu Tašmajdan biti priređen koncert „Karmen”, dok od 15. jula kreću pozorišne predstave i koncerti na otvorenom. Zaista se trudimo da Beograd živi ovog leta, jer su Beograđanke i Beograđani to zaslužili, posle 16 meseci karantina“, istakao je Vesić i dodao da se nada da će nova dešavanja u prestonici postati tradicionalna.

Predsednik Opštine Stari grad Radoslav Marjanović rekao je da je važno da imamo sve više događaja poput „Dečijeg kutka”. On je dodao i da su centralni javni prostori na Starom gradu rekonstruisani u proteklih nekoliko godina.

„Želimo te preuređene prostore da aktiviramo i pokažemo njihov pun potencijal. Svakog vikenda do kraja avgusta imaćemo besplatne koncerte, radionice i filmske projekcije za decu. Želimo da što veći broj naših sugrađana uživa u svom gradu tokom leta“ rekao je Marjanović i pozvao roditelje da dovedu decu i zajedno uživaju u manifestacijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari