Ulica vojvode Stepe, u celoj svojoj dužini, uključujući i kružni tok Autokomanda, mora da bude otvorena za saobraćaj 12. jula, kako ugovor predviđa. Prema usvojenoj dinamici radova, 19. aprila treba da budu otvorene prve dve deonice, što će olakšati poslovanje pojedinim zakupcima – kazao je gradski menadžer Goran Vesić na jučerašnjem sastanku sa vlasnicima i zakupcima lokala u toj ulici, koja se rekonstruiše od 11. jula prošle godine.


– Uveravam i vas i građane koji žive u Ulici vojvode Stepe da Grad Beograd redovno ispunjava sve svoje finansijske obaveze prema izvođaču. To znači da veoma čvrsto insistiramo da izvođač poštuje svoje ugovorne obaveze prema Gradu, kako u smislu rokova tako i u pogledu kvaliteta radova. Prema tome, ulica mora da bude otvorena za saobraćaj 12. jula, kako piše u ugovoru. Ukoliko se to ne desi, grad će iskoristiti sva svoja prava prema ugovoru, a to znači naplatu kaznenih penala – rekao je Vesić.

Zakupci su tražili sastanak sa čelnicima grada i opštine povodom gubitaka koje imaju u poslovanju zbog smanjenog prometa tokom rekonstrukcije te ulice. Na sastanku je dogovoreno da zakupci predaju zvaničan zahtev opštini Voždovac u vezi sa predlogom za olakšice u poslovanju.

– Grad će u roku od sedam dana kontaktirati sve nadležne republičke i gradske institucije, kao i naša javna preduzeća da se izjasne o vašim predlozima. Po isteku tog roka napravićemo novi sastanak na kome ćemo učiniti sve što možemo, na osnovu postojećih zakona, da vam olakšamo poslovanje – kazao je Vesić u razgovoru sa zakupcima.

On je naglasio da je projekat rekonstrukcije Vojvode Stepe „nasleđen od prethodne gradske vlasti, sa već definisanim uslovima, raspisanim tenderom i izbranim izvođačem“.

– Nikada se nije desilo da u Beogradu jedna ulica dužine 4,5 kilometara bude zatvorena godinu dana. Da je sadašnja gradska vlast mogla da utiče na te uslove, nikada ne bismo dozvolili da se radi tako, već po deonicama. Da se radi po deonicama, svako od zakupaca imao bi po nekoliko meseci zastoja u radu dok se rekonstruiše deo ulice u kome se nalazi, a sada svi imaju problem godinu dana – naveo je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari