Vesić: Vodovod u Beogradu stabilan 1Foto: Stanislav Milojković

Vodovod u Beogradu besprekorno funkcioniše, a problema ima samo u nekim višim delovima opštine Barajevo, jer postoji samo jedna cev i rezervoari se brzo isprazne zbog zalivanja bašti, izjavio je danas gradski menadžer Goran vesić.

Prema njegovim rečima, beogradski sistem je stabilan, imamo dve fabrike vode, a problem može biti samo infrastruktura, ali je i ona dobrim delom dovedena u red.

Grad Beograd je rasporedio četiri cisterne u centru grada kako bi građani u vreme vrućina imali mogućnost da se okrepe.

Poslednjih godinu dana urađeno je više desetina česmi u gradu, a određeni broj cisterni je raspoređen kod domova zdravlja i nalazi se u rezervi kako bi mogli da se angažuju na mestima gde se obavljaju intervencije na vodovodnoj mreži, rekao je Vesić za RTS.

Radnicima javno komunalnih preduzeća koji se nalaze na ulici obezbeđene su potrebne količine vode i u vreme najvećih vrućina povlače se u hladovinu i prave pauze.

Govoreći o radu klima uređaja u vozilima javnog gradskog prevoza Vesić je podsetio da je na ulicama 600 autobusa od kojih 350 ima klimu, od kojih je 200 „Solaris” i 150 novih „Ikarbus”.

Problem je 130 „japanskih” autobusa koje je, kako je rekao Vesić, nabavila prethodna gradska vlast i gde su se dograđivale klime „u čuvenoj aferi vrednoj 250 miliona dinara“. Od tog broja u 100 autobusa ne radi klima, mi smo raspisali javnu nabavku i popravke su trenutno u toku, dodao je on.

Postoji i 200 starih autobusa u kojima klima uređaji ne postoje i oni čekaju vreme redovne zamene. U novim tramvajima klima takođe radi dok ih u starima nema.

Nisu tačne ni spekulacije da vozači na uključuju klimu kako bi uštedeli gorivo, a kvarovi na klima uređajima su uobičajeni i oni se rešavaju u hodu, rekao je Vesić.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari