Vodovod skratio trajanje isključenja vode u centru Beograda, građanima obećao popust i izvinio se 1Foto: EPA NIC BOTHMA

Javno komunalno preduzeće „Beogradski vodovod i kanalizacija“ je danas u hiljade poštanskih sandučića stanovnika centra Beograda ubacilo koverte s pismom kojim ih obaveštava da će biti prepolovljeno 26-časovno isključenje vodovoda u Beogradu, prvobitno najavljeno za četvrtak uveče i petak.

Bilo je najavljeno da će centar Beograda biti bez vode od četvrtka, 26. septembra, od 22.00 časa, do petka u ponoć radi popravke magistralnog cevovoda na uglu Karnegijeve i Ulice kraljice Marije koja se rekonstruiše.

Bez vode će ostati potrošači izmedju Ruzveltove ulice, Bulevara kralja Aleksandra, Zelenog venca, Bulevara vojvode Bojovića i Dunavske ulice, što je veći deo centra Beograda.

Medjutim, kako piše u pismu danas dostavljenom gradjanima, isključenje vode biće znatno kraće nego što je bilo prvobitno najavljeno: od četvrtka u 22.00 sata, do petka u 10.00 sati.

Snabdevanje centra Beograda vodom bi trebalo da se u potpunosti stabilizuje do petka u ponoć, piše u pismu.

Građanima će za to vreme na raspolaganju biti kamioni-cisterne s pijaćom vodom.

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ se u pismu izvinilo gradjanima i zahvalio im zbog strpljenja, i najavilo da će im oktobarske račune umanjiti za pet odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.