Vračar: Akcija besplatnog čipovanja i sterilizacije napuštenih pasa i mačaka 1Ilustracija Foto: EPA/JUSTIN LANE

JKP ,,Veterina – Beograd“, u saradnji sa Gradskom opštinom Vračar, nastavlja sa akcijama koje doprinose smanjenju populacije napuštenih pasa i mačaka na ulicama prestonice i podižu svest o odgovornom vlasništvu.

Upravo takva je i ova akcija, čije realizovanje je počelo danas u Opštini Vračar, a gde se svim građanima koji žele da postanu odgovorni vlasnici to i omogućava.

Kako se navodi u saopštenju, građani koji žele da postanu vlasnici napuštenih pasa dolaze na utvrđenu lokaciju u Opštini Vračar, gde će se psi čipovati i vakcinisati i ujedno će novi vlasnik kućnog ljubimca moći da zakaže datum besplatne sterilizacije.

Ista je situacija i kada je reč o macama, odnosno budućim vlasnicima mačaka, koji će takođe moći da obave besplatno čipovanje, vakcinaciju protiv besnila, kao i da zakažu sterilizaciju.

Akcijom su dakle obuhvaćeni svi psi i mačke koji nemaju zvanične vlasnike, odnosno napušteni psi i mačke o kojima se neko brine, ali nisu evidentirani kao njihovi vlasnici. Na ovaj način im izlazimo u susret da olakašamo proces i uvedemo red u ovu oblast.

TERMINI I LOKACIJE:

  1. Ponedeljak 10. 06. 2019. godine –

galerijski prostor GO Vračar (ul. Njegoševa 77) od 10 do 18 časova;

  1. Utorak 11. 06. 2019. godine –

galerijski prostor GO Vračar (ul. Njegoševa 77) od 10 do 18 časova;

  1. Sreda 12. 06. 2019. godine –

galerijski prostor COK „Božidarac 1947“ (ul. Radoslava Grujića 3) od 10 do 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari