Grad Beograd je za pripadnike MUP opredelio 173 stana u naselju Kamendin, zajedno sa Ministarstvom završavamo svu potrebnu dokumentaciju i očekujemo da ćemo u narednih nekoliko nedelja taj proces završiti- potvrdio je juče gradski menadžer Goran Vesić, nakon nedavne najave miniostra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, da MUP i gradske institucije zajedno učestvuju u stambenom zbrinjavanju zaposlenih.

– Posle toga će biti raspisan konkurs na koji će moći da se jave pripadnici ovog ministarstva koji žive na teritoriji Beograda. Stanovi neće biti dodeljivani već kupovani i radi se o dobrom modelu jer smo tamo već imali ove dve zgrade i na ovaj način ćemo i ubuduće rešavati stambene probleme ljudi sličnih profesija koje su važne za grad, poput inspektora, komunalnih policajaca i drugih službi – kazao je Goran Vesić.

Govoreći o pitanju azilanata koji borave u Beogradu, Vesić je istakao da je Grad Beograd u svakodnevnom kontaktu sa Komesarijatom za izbeglice i ministrom Ljajićem. „Iako Grad nema velike nadležnosti u ovom pitanju, mi činimo sve da se tim ljudima boravak u Beogradu olakša i da ne budu predmet prevare taksista ili hostela, koje na prijave građana kažnjavamo, jer niko nema pravo da zloupotrebljava nečiju nesreću“, rekao je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari