Zadarska ulica dobija ime po Dobrici Ćosiću, a Travnička po Miloradu Ekmečiću

Ostavite komentar


  1. kad sam procitao da zadarska menja ime u cosicevu
    pomislio sam da je ulica kresimira cosica
    kad ona dobrica
    bolje da je kresimira cosica

  2. Bravo! Ideolozi rata i stradanja srpskog naroda.Ko su sledeci kandidati?Ljotic, Nedic, Draza Mihajlovic, Kalabic, ili oni koji su teoriju cuvenih ratnohusackih intelektualaca sproveli u delo? Mladic, Karadzic…..Ko nista nije naucio od istorije bice duzan da je ponovi…a sta je istorija ovog prostora? Rat, mrznja, stradanje, siromastvo…ima li kraja????

  3. Kako je to moguće? To bi trebaloda budu ulice Prvorođenog i ulica prvorođenog 1 a. Kakav Ćosić kakvi bakrači. Od njega sve počinje.

  4. Nastavljaju se jalova bahanalisanja priucenih antiintelektualnih struktura olicenih u liku i delu svemoguceg i sveznajuceg eks gradskog menadzera.Posle popustanja pod pritiskom.lobija koji cine udovice istaknutih pisaca i preimenovanja vracarskih ulica koje su svoje nazive dobile kako bi ostali upamceni vazni istorijski dogadjaji vezani za stradanje Macve u ustancima i ratovima, ili npr.za najvecu bitku u Prvom srpskom ustanku, Boj na Malajnici, nastavlja se sa praksom zatiranja i negiranja onoga sto je obelezilo nasu istoriju. Zadarska ulica je, pored ostalog, svoje ime dobila i zbog svega onoga sto je taj grad znacio u proslosti za preporod slovenskog juga, a narocito zbog mesta koje je imao u sferi kulture i prosvete dslmatinskih Srba u prethodnim stolecima.Takve cinjenice ne predstavljaju ama bas nista za
    te kojima silovanje zdravog razuma stoji izgleda u opisu radnog mesta.

  5. Ona ulica Gospodara Vučića da se preformuliše u Gospodara Aleksandra Vučića Prvorođenog. To obavezno da se uradi.

  6. Po mom mišljenju , Dobrica Ćosić je naš najveći pisac . Na stranu njegova poltička karijera . To me ne interesuje . Ali sam protiv toga da se nazivi ulica daju po bilo čijim imenima ! Jer Srbija je ovo bre ! Naći će se neki pametnjakovići za 10-20 godina , koji će naći sijaset razloga da se ime , u ovom slučaju Dobrice Ćosića , skine sa imena ulice . Mi smo nepopravljivi ! Pa zar smo zaboravili da je svaki grad , do skora , imao ulicu koja je nosila Titovo ime . I šta bi ? Tito nie valjao , daj menjaj ! Pa kad nije valjao , što smo krštavali ulice po njemu ?

  7. U gradu Užicu u zapadnoj Srbiji , jedna škola je nosila naziv : “ Andrija Đurović “ po heroju koji je poginuo na Kadinjači . Pre nekoliko godina , neko se setio da su heroji Kadinjače bili glupi što su izginuli pa ime škole preimenovali u Kralja Petra , zamislite , Drugog ! E sad ne znam da li se Petar Drugi rodio u Užicu, ili se školovao ,ili je možda on sa svojom gardom oslobodio Užice ?

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.