Završena druga etapa rekonstrukcije beogradskog Bulevara patrijarha Pavla, u planu i treća (FOTO) 1Foto: Grad Beograd

Završena je druga etapa rekonstrukcije Bulevara patrijarha Pavla u beogradskoj opštini Rakovica, deonica od Košutnjaka do ulice Pere Velimirovića, za koju je dato oko milijardu dinara, rekao je danas gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Međutim, još nije završeno postavljanje tramvajskih šina i kontaktne mreže, što će po njegovim rečimakoštaće oko 200 miliona dinara.

„Probijen je planirani rok – mart ili april 2021. godine, ali važno je da smo uspeli da sa istim izvođačem završimo ovu etapu. Imamo po dve (saobraćajne trake) u svakom pravcu, obostrani trotoari, tramvajske šine nismo još postavili, jer nema smisla da budu postavljene dok ne budu mogle da se spoje sa šinama preko Mosta na Adi“, rekao je Šapić.

Naveo je da se očekuje građevinska dozvola, a kada se izda, rok je godinu do godinu ipo dana i na leto 2024. godine ta deonica bi trebalo da bude potpuno spojena s Mostom na Adi.

Dodao je da je raspisana nabavka za projektovanje treće etape Bulevara patrijarha Pavla i da očekuje da će po završetku prve faze i spajanja sa drugom, poslednja već biti uveliko u radovima.

„Kada završim ove radove, nadam se da će se saobraćaj malo rasteretiti. U toku ove godine počećemo i radove u Drajzerovoj ulici (od Topčidera ka Dedinju), da je proširimo na tri trake, pa ćemo imati sistem kao u ulici Kneza Miloša, u zavisnosti od špica menjaćemo u kom pravcu idu dve trake, a u kom jedna“, rekao je Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari