Zelenilo Beograd demantuje Mrežu za restituciju 1

Povodom paušalnog saopštenja Mreže za restiticiju u kojem su iznete netačne tvrdnje da je JKP „Zelenilo Beograd“ vrši rekonstrukciju skvera u ulici Mome Kapora bez dozvola radi istinitog obaveštenja javnosti oglasilo se JKP „Zelenilo Beograd“.

Saopštenje JKP „Zelenilo Beograd“ prenosimo u celosti:

„Tvrdnje Mreže za restituciju u vezi sa radovima na skveru Mome Kapora su netačne i zlonamerne. Radovi se izvode na parceli broj 2203/7 na kojoj je imalac prava na parceli Grad Beograd, a ne kako Mreža za restituciju tvrdi, da je „možda imalac prava NIS“. Činjenica da je objavljena tvrdnja u kojoj ni autori nisu sigurni ko je vlasnik parcele govori o neozbiljnosti. Sada ne moraju više da nagađaju jer je vlasnik parcele – Grad Beograd.

Prema važećem  Planu detaljne regulacije definisano je da se površina katastarske  parcele 2203/7 nalazi u površinama namenjenim za javne službe i zelene površine.

JKP Zelenilo-Beograd pristupilo je izvođenju radova na osnovu definisane procedure kada se radi o javnim zelenim površinama i to na osnovu usvojenog Programa održavanja javnih zelenih površina JKP „Zelenilo-Beograd“  za 2016.godinu, predmera i predračuna radova broj 7/792 od 7. novembra 2016. godine i saglasnosti za izvođenje radova Sekretarijata za komunalne i stambene poslove broj III-02-352-1553/2016 od 7. novembra 2016. godine.

Dakle, svi radovi radovi u ulici Mome Kapora se odvijaju u skladu sa zakonom tako da molimo Mrežu za restituciju da ne obmanjuju javnost i ne iznosi netačne tvrdnje. Da su autori pomenutih tvrdnji želeli, mogli su sve ove podatke da dobiju od JKP „Zelenilo Beograd“ u skladu sa zakonom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari