Zelenilo sutra sadi 300 stabala na Kalemegdanu i Ušću 1Foto i video: Dunja Rakić

U okviru Programa redovnog održavanja javnih zelenih površina, radnici „Zelenila” započeće sutra sadnju 300 stabala lišćara i četinara u parku Kalemegdan i parku Ušće, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Namenska sredstva za sadnju, u iznosu od 25 miliona dinara, obezbedilo je  JP „Skijališta Srbije kao deo nadoknade za posečena stabla u okviru  realizacije projekta Beogradska gondola. Deo ovih sredstava biće usmeren  na sutrašnju sadnju. Broj stabala koja će biti posađena u parkovima  Kalemegdan i Ušće dva puta je veći od broja stabala koja su posečena., prenosi Beoinfo.

Sve sadnice su visokog kvaliteta i „školovane u rasadniku, čime se  povećavaju šanse za njihov opstanak u teškim uslovima gradske sredine. 

Stalnim usavršavanjem tehnika sadnje, održavanja i nege stabala „Zelenilose trudi da očuva i poveća broj stabala u Beogradu. Tokom 2018. godine Beograd je postao bogatiji za 4.500 novih stabala. Koliko je „ZeleniloBeograd odlučno u nastojanjima da očuva i poveća zeleni fond u gradu, pokazuje činjenica da broj stabala koji će biti  zasađen neprestano raste, pa je u toku 2019. godine planirana sadnja novih  5.000 stabala, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari