1 od 5 miliona: Imovinu studenata iz Studentskog grada iseliti na bezbedan način 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda (Arhiva)

Pokret 1od5miliona apelovao je danas na nadležne organe da tokom iseljavanja iz Studentskog grada stvari studenata iznesu na bezbedan način i sortiraju ih, kako bi studenti nakon krize mogli da ih preuzmu onakve kakve su ih i ostavili u svojim sobama.

„Imajući u vidu vanredne okolnosti koje su dovele do potrebe da se studenti isele iz Studentskog grada, apelujemo na nadležne organe da se onim studentima koji nisu u mogućnosti da preuzmu svoje stvari pre isteka roka, 26. marta u 14 časova, sva njihova imovina – odeća, obuća, knjige i svi ostali predmeti – skladište na bezbedan način do trenutka kada situacija bude dozvoljavala njihovo preuzimanje“, poručili su u saopštenju.

Posebno napominju da se elektronski uređaji pronađeni u sobama koji su u vlasništvu studenata arhiviraju tako da budu obeleženi iz koje sobe su preuzeti, te da se adekvatno čuvaju kako bi se izbegla bespotrebna oštećenja.

Pokret 1 od 5 miliona zatražio je i da studenti budu oslobođeni troškova stanovanja najmanje tri meseca nakon završetka vanrednog stanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari