Čak 85 odsto Kragujevčana reklo da neće istaći zastavu na današnji praznik

Ostavite komentar


  1. Verovatno ste oduševljeni ovom cifrom, ako je uopšte tačna, pošto je geslo vaših novina kada je u pitanju Srbija : „što gore, to bolje“.

  2. Velika greška je u formulaciji praznika. Nacionalna i državna zastava nije isto. Trobojka sa grbom je državna zastava i može se okačiti samo na državne institucije i ustanove. Danas su okačene državne zastave, a slavimo dan srpskog jedinstva i nacionalne zastave. Zbunjujuće!. U Srbiji žive Mađari, Rumuni, Rusini, Slovaci, Bunjevci, Hrvati, Albanci, Bošnjaci, Romi i oni nisu srpske nacionalnosti. Znači oni danas ne slave i njih država smatra građanima drugog reda. Državnu zastavu treba svi građani da poštuju, ali isticanje državne zastave kao nacionalne je greška upravo zbog svih tih nacionalnih manjina. Treba obeležiti praznik ali ne i provocirati.

  3. Nisu samo onlajn građani. Šta je sa penzionerima i starijima koji ne koriste internet. Tu je anketa najmanje obrnuta. Ali, živeti u jednoj zemlji, roditi se i odrastati, imati prijatelje i poznanike, u zemlji koja ima zastavu i himnu, a još ako ste ratovali za tu zemlju, onda ne možete a da ne poštujete zastavu i himnu. Oni koji to ne podnose su ljudi skorojevići, kji misle da će jednog dana biti gospoda, a ustvari pola života su već stukli u mržnji prema državi. Ako se ne „izleče“ od tog kompleksa sledi uskoro druga polovina kada će mrziti samog sebe, jer perspektive odlaska u tuđu zemlju više nisu izgledne. Tako to bude, piše u knjigama.

  4. Bravo za ove sto su znali. Kod mene na poslu od mene pa nadalje,nas oko cetrdeset ,niko nije imao pojma, neko je dosao sa informacijom pa su se svi bacili na guglanje da li je neradni dan. Kad su culi da nije neradan svako interesovanje je nestalo. Za petnaestak dana da ih pitas kakav je pranik 15 septembra nece imati pojma.

  5. zasto tako cesto prepoznajem zluradost umesto pukog obavestavanja?
    moglo bi i ovako: eto, posle tek drugog puta, ipak je 15 posto njih okacilo zastavu!
    Uostalom, praznici se ne uteruju silom nego ih vreme ucini takvima! nisu svi ni 1.Maj praznovali, a kamo li, ne daj Boze opet, Dan Mladosti mada je zestoko propagirano i UTERAVANO!
    Bitno je da SVE drzavne insitucije, BILO GDE U SRBIJI postuju drzavne praznike.Narod moze kako hoce! uostalom, prosao je Komunizam

  6. Preko 40 zemalja ima slican praznik. Sve te zemlje imaju nacionalne manjine (neke manje, neke vise). Proslava dana zastave ni u kom slucaju njih ne pravi gradjanima drugog reda. Oni nisu srpske nacionalnosti I ne vidim nikakav problem sto nece slaviti, kao I sto ne vidim da je problem da ce oni koji su srpske nacinalnosti slaviti. Ovo jeste zemlja gde su Srbi vecina I to ne treba da pretstavlja problem.

  7. Kršenje Zakona o zastavi. Ko je dozvolio da se drzavna zastava lepi kojekude selotejpom za ograde, mostove… odlepljene na suncu odmah i eno ih u prašini. Šta reći o anketi. I to je izraz bunta građana. Režim se poistivećuje sa državom i znamenjem.

  8. To je tako kad hoćemo da kopiram albance i njihovu proslave zastave a što se tiče građana drugog reda tu već par godina država ne mari za druge sama državna himna je remiksovana i prilagođena samo srbima a ostali građani nisu bitni

  9. To je vasa sramota, idite u bih recimo u Gorazde bukvalno svaka kuca ima tursku zastavu, a ovi nasi kao da se stide sto su Srbi,

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.