Aćimović: Ako me osude zbog sviranja klavira, biće to presedan za sve muzičare

Mladi niški pijanista upozorio predsednika Aleksandra Vučića

Ostavite komentar


  1. Koji je ovo mrak od države, majko rođena! „Pink“ je napravio zla od koga se nećemo opraviti za sledećih sto godina.

    1. oni su televizijama sa BG adresama dali nacionalnu frekvenciju, zgazili su televizije iz unutrašnjosti, poput niške TV5, a bila je 3 koplja ispred Pinka i ostalih BG bljuvotina.
      Nema većeg zla od beogradske administracije koja nam pije krv na slamčicu i pomaže promociju nasilja i kiča.
      Beogradska administracija, zakonom o gradskim televizijama, ubila nam je gradske televizije koje su imale bolji program od RTSa.
      Sve glupe zakone usvojili su poslanici sa zakucanih listi, oni koje su šefovi beogradskih stranaka postavili da glasju za njihove gluposti, većinski beograđani.
      Beograđani mrze sve koji dolaze iz unutrašnjosti, sve koji kritikuju njihov rad, užas koji su stvorili u državi i od koga beže deca iz unutrašnjosti, ali se ne odriču centralizacije, ne odustaju od zakucanih odborničkih i poslaničkih listi, od postavljenih predsednika opština i gradonačelnika, jer znaju da bi im decentralizacija zatvorila njihova izmišljena državna radna mesta, a direktan izbor predstavnika ne bi im obezbedio poslanike na zvonce i slivanje novca u BG kasu, a koji EMS, EPS, Putevi…zarađuju na teritoriji države.
      Beograđani vedre i oblače, ali je u ovom slučaju problem u komšiji koji možda ima neki psihički problem, pa mu ne prija muzika.
      Gradonačelnica bi morala da razmisli koji prostor može da se da mladim muzičarima na korišćenje, bez nadoknade za najam.
      Možda komšija ima zdravstven problem zbog koga je netolerantan na buku, možda muziku, koju god, tako doživljava i ne treba unapred osuđivati.

      1. Kave veze imaju televizije sa nekim koji ceo dan vežba klavir ili pravi drugu buku kad vreme nije. Svako hoće mir u svom domu bez obzira da li je fina muzika ili neki narodnjak. Nek proba to Gracu da svira u stanu kad vteme nije. Tamo ne treba sto prijava dovoljni je jedna.

  2. Sto se mene tice, mogli biste svirati do 22 h u mom komsiluku ali ne razumem zasto se (i vi) obracate avu. Je l treba da deluje na sudstvo?(!) Znam da moze, hoce i radi to ali, dali treba da potenciramo?

  3. A što ne svira u nekoj zgradi u Gracu?
    Srbija je od 1945-2020 doživela CIVILIZACISKI SLOM, Srbija= Favela. Svuda je sve moguće, možeš da radiš šta god ti padne na pamet,…. bilo gde i bilo kada….

    1. Sviraće u Gracu zbog tebe i tebi sličnih i to je zapravo sjajno za njega. Shvatiće to kada odraste.

    2. Natalija
      Upravo obrnuto. Civilizacijski slom Srbije se poklapa sa nestankom SFR Jugoslavije.
      Treba biti slep pa to ne videti.

    3. Kao sudija prekrsajnog suda dozvolite da kazem da pijanista nije u pravu. Vezbanje na polukoncertnom klaviru daleko prelazi dozvoljeni nivo buke i komsija ima potpuno pravo da to prijavljuje a policija je duzna da mu svaki put napise prekrsajnu prijavu.

      1. Poštovani sudija, bilo bi lepo kad bi zakoni bili isti za sve…a ne samo za ovo dete. Sramotno je što živimo u državi u kojoj su inspekcijski organi često produžena ruka vlasti, pa se za pojedine prekršioce zakona ne smeju ni nalagati mere koje bi podrazumevale procesuiranje sudskim organima…

  4. Očigledno je da muzičar ima problema sa komšijama. Ono što mi nije jasno, kaže da ga prijavljuju i dalje iako je prešao da svira na slušalice, znači bez ikakve buke. Kako je to moguće? Ko ima u konšiluku mlade trubače taj zna šta je galama. Nekad smo vežbali kao rok band u podrumima pa su zvali miliciju. Nema dovoljno prostora za mlade talente koji moraju mnogo da vežbaju.

  5. Evo, npr. Mirijevo – horde huligana i alkoholicara od 20-70 godina starosti svakodnevno po parkicima ispod prozora zgrada remete javni red i mir, od podneva do par sati iza ponoci, ali svakodnevno. Urlanje, lupanje, lomljenje, vulgarnosti, paljenje vatre, bacanje smeca i slicna divljanja… komunalna, policija, pozivani n puta i nikom nista.

  6. Voleo bih da u mom stanu slušam muziku kad ja to poželim. U zgradama za stanovanje nije dozvoljeno bavljenje zanatima i bilo kakvom aktivnošću koja stvara buku pa i muzikom. Za te svrhe se koriste drugi prostori.

  7. Zivim u Francuskoj i posle izvesnog vremena sam shvatio da u stanu iznad mene zivi zena koja je profesor muzike i koja drzi casove u stanu ( bubnjevi). Morao sam najljubaznije da odreagujem, mislim da ima opremu kao sto mladic navodi « necujnu », ali ponekad pusti da se cuje, posle moje reakcije ne vise. U ovakvim slucajevima ne mozemo se pozivati na kulturu, umetnost, razumevanje, vec samo trzisno, zakonski i interesno.

  8. Vreme odmora je d4finisano.Dečko je sviro van njega,kako je bar napisano.Da li je buka iznad dozvoljene ili ne ostaje pitanje.Samo zbog ovoga ne bi smeo da odgovara,ovde ima nešto mnogo dublje o čemu se ne piše,namerno,naravno.

  9. Bio torbofolk ili klasična muzika. Betoven ili Stoja čovek hoće svoj mir. Ne vežba se klavir dva minuta nego je to sviranje verovatno satima. Neko je star, neko ima malu decu, došao umoran sa posla i sad treba da sluša klavir ili bilo šta drugi od komšije. Budite realni.

  10. Tužno i žalosno da se njemu obratio. To govori više nego dovoljno. U Srbiji postoji samo on i njegov ćef.

    1. A zašto da ne njemu, kad taj individuum drži sve konce, a naročito lance i katance naših života, a o pendrecima i da ne govorimo. A dotični je veliki ljubitelj muzike, i umetnosti uopšte, redovni posetilac pozorišta, izložbi, mali Alek koji ne može da se rastane od pozajmljene knjige iz školske biblioteke. Tako da je to prava i jedina adresa, za našu propast.

    1. Jako gresis. U celom svetu, a doticni svirac dobro zna i u Gracu ne svirao ni jedan sat u stanu.

  11. Polukoncertni klavir je veoma skup instrument, te verujem da je pianista imao novca da izoluje prostor. U pitanju je dakle njegov inat.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.